Hopp til innhold

Kannegaard på Kongsberg

Maria Kannegaards «Takk for prisen-konsert» på Kongsberg, platenytt fra trompetist Nils Petter Molvær og møte med Dagfinn Nordbøs Poesi & Satireorkester live på Vossajazz.

Maria Kannegaard

Jazzklubben TR - fadebar

For et drøyt år siden ble pianist Maria Kannegaard hedret med Kongsbergfestivalens DnB-Nor-pris på 100.000 kroner. Kvitteringen leverte hun på årets festival med prosjektet «Tomorrow and the Porch», ti originalkomposisjoner i konsert med vokalist og tekstforfatter Siri Gjære, felespiller Ola Kvernberg, bassist Ole Morten Vågan og trommeslager Thomas Strønen. Musikken spenner fra det lyrisk tenksomme til det eksplosivt kokende, og Kannegaard vet å utnytte kvintettbesetningens mange muligheter.

Poesi og satire

Dagfinn Nordbø
Foto: Facebook

På årets Vossajazz møtte vi den evige Club 7'er Dagfinn Nordbø med Det Norske Poesi & Satireorkester, hvori opptatt brødrene Vigleik og Gaute Storaas på henholdsvis piano og kontrabass. Herligheten blir i november tilgjengelig på god gammeldags LP, og Jazzklubb-lytterne inviteres til en solid forsmak.

Baboon Moon

Baboon Moon
Foto: Sony

Trompetist Nils Petter Molværs nye CD er innspilt i havgapet på nordvestlandet med Jaga Jazzist-gitaristen Stian Westerhus og Madrugada-trommeslager Erland Dahlen. Trioen legger nå ut på en omfattende lanseringsturne i Norge, Sverige og Tyskland, og innimellom drar Molvær til Paris hvor musikkjournalister står i kø for intervjuer. Han kommer også til Jazzklubb-studio for en prat om musikken og prosjektet med den underlige tittelen.

  • JAZZKLUBBEN
  • NRK P2 søndag 25/9 kl 22.05
  • NRK JAZZ: tirsdag 27/9 kl 9.03, onsdag 28/9 kl 15.03, lørdag 1/10 kl 9.03

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.