Hopp til innhold

Kaninkostyme stjal oppmerksomheten under Oscar-utdelingen

Komidronning Melissa McCarthy delte ut prisen for beste kostymedesign i en kjole dekket av plysjkaniner. Nå vil flere at hun skal bli vertinne for neste års Oscar-utdeling.

91st Academy Awards - Oscars - Hollywood

Skuespiller og komiker Melissa McCarthy får ros for sin originale fremføring under den 91. Oscarutdelingen natt til mandag.

Foto: Mike Blake / Reuters

Et antrekk inspirert av det 17. århundrets engelske kongehus kombinert med små, lodne kosekaniner.

Skuespiller og komiker Melissa McCarthy kapret showet da hun delte ut prisen for beste kostymedesign under den 91. Oscar-utdelingen natt til mandag.

– Disse kostymemakerne skaper tidsriktig og troverdig bekledning samtidig som de ikke flytter fokuset bort fra historien, sa McCarthy mens kameraet fokuserte på kanin-hånddukken hennes.

91st Academy Awards - Oscars - Hollywood

Skuespiller og komiker Melissa McCarthy brukte en kanin-hånddukke til å annonsere vinneren av prisen for beste kostymedesign, etterfulgt av høylytt latter fra salen.

Foto: Mike Blake / Reuters

Deretter delte hun ut prisen til kostymedesigner Ruth E. Carter for filmen «Black Panther».

Høydepunktene fra Oscar-utdelingen.

Høydepunktene fra Oscar-utdelingen.

Foreslår McCarthy som Oscar-vertinne

Antrekket er et tydelig vink til dramakomedien «The Favourite», som utspiller seg rundt det engelske kongehuset på 1700-tallet. Filmen var på forhånd nominert til ti priser.

Dronning Anne, spilt av Olivia Colman, har 17 plysjkaniner som representerer alle hennes mislykkede svangerskap. Colman vant prisen for beste kvinnelige hovedrolle.

Nå får McCarthy ros for sin originale opptreden i sosiale medier.

Laster Twitter-innhold

«Melissa McCarthy og en kanin-hånddukke vant nettopp prisen for beste Oscar-prisutdeler», skriver den Texas-baserte TV-stasjonen WFAA.

Laster Twitter-innhold

« ... I det minste kan vi sove godt i natt, vel vitende om at et mesterverk vant prisen for best kledd», skriver en annen Twitter-bruker.

Mange har også foreslått henne som vertinne for neste års prisutdeling.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

«Vær så snill og gjør Melissa McCarthy til vertinne hvert år! Jeg elsker kaninsløret og hånddukke-ferdighetene hennes», skriver én på Twitter.

Utfordret mannlig moteideal

Kaninkostymet var ikke det eneste antrekket som overrasket under prisutdelingen.

Alles øyne var rettet mot entertaineren Billy Porter da han troppet opp i en bekledning som kombinerte to klassiske rød løper-antrekk: en sort smokingjakke med et ballkjoleaktig skjørt, signert designeren Christian Siriano.

Billy Porter
Foto: Richard Shotwell / AP

Til motemagasinet Vogue sier Porter at han ønsker å utfordre det tradisjonelle mannlige moteidealet.

– Hva er maskulinitet? Hva innebærer det? Kvinner bruker bukser hver dag, men i det sekundet en mann tar på seg en kjole skaper det oppstandelse.

Porter, som ved flere anledninger har eksperimentert med kombinasjonen av feminin og maskulin mote, sa også at han ventet at antrekket kom til å skape reaksjoner blant folk.

– Folk kommer til å bli veldig ukomfortable med min sorte bakdel i en ballkjole. Men det er min sak og ingen andres.

Også Porter hylles i sosiale medier for sitt originale stilvalg, og det mange beskriver som en spektakulær entré på den røde løperen.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Se flere av de ekstravagante antrekkene på den røde løperen her.

Kulturstrøm

 • Pakkerekord under Black Week

  I løpet av den siste halvanna veka har Posten handtert over fem millionar pakker. Det er ein auke på 11,4 prosent frå same periode i fjor.

  – Dette er eit teikn på at ein stor del av julehandelen er flytta til november og nettbutikkane, seier konserndirektør Hans-Øyvind Ryen i Posten Norge.

  Før jol har Posten henta inn 800 ekstra medarbeidarar for å handtere høgtidstrykket.

  Fristen for å sende pakker som skal vere framme innan jolaftan er 16. desember, skriv selskapet i ei pressemelding.

  Pakkesentralen til posten på Alnabru
  Foto: Jil Yngland / NTB
 • Nytt teater- og museumsbygg til 3,4 milliarder

  Et nybygg til 3,4 milliarder kroner i parken bak dagens gamle museum. Det er anbefalingen fra styringsgruppa som vil ha en samlet utbygging av Rogaland Teater og Stavanger museum på Kannikhøyden, der de to institusjonene allerede er naboer. Dette viser dokumenter NRK har fått tilgang til. Det er forventet et stort statlig bidrag til satsingen.

  Alternativet som foreslås legger opp til at det etableres et felles museumsverksted på låven på Ledaal, mens andre hovedfunksjoner blir på tomta. Det såkalte «Pennalet» foran Stavanger museum, som i dag er kontorer, skal rives for å gi plass til park. Også dagens scenetårn og nye tilbygg skal rives, for å gi plass til nye scener og andre lokaler.

  Det foreslåtte alternativet gir lavere kostnader og mindre utbyggingsvolum enn andre alternativer, ifølge utredningen.

  Det vil bli utlyst arkitektkonkurranse om nybygget.

  Konseptvalgutredningen legges fram for politikerne i kommunalutvalget på et ekstraordinært møte 19. desember.

  Skisse/illustrasjon av hvordan nytt teater kan bygges i museumsparken.
  Foto: Illustrasjon:Bark Arkitekter/studio HOH