NRK Meny
Normal

Disse kanalene får du i bakkenettet

I dag ble den endelige oversikten over kanaler i det nye bakkenettet klar. Ikke alle fikk bli med i det gode selskap.

Kanaler i Riks-TV
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

I formiddag ga distributøren av det digitale bakkenettet, RiksTV, endelig svar på hvordan den digitale pakken blir. 16 TV-kanaler skal med, i tillegg til de lisensfinansierte NRK-kanalene.

Her er kanalene:

 

NRK 1

NRK 2

NRK3/NRK Super

TV 2

TV3

TVNorge

TV 2 Zebra

Discovery Channel

The Voice

SportN

TV 2 Filmkanalen

TV 2 Nyhetskanalen

Viasat 4

TVNorge 2

National Geographic Channel 

Disney Channel

Animal Planet

LokalTV

Åpen Kanal

MTV måtte vike

Men enkelte andre kanaler kom ikke med. MTV, Eurosport og de store internasjonale nyhetskanalene fikk ikke plass i den begrensede kapasiteten. Også svenske og danske kanaler har måttet vike plassen.

Gratiskanaler

Kanalene NRK, NRK 2, NRK 3 og NRK Super vil uansett distribueres gratis i det digitale bakkenettet.

I tillegg kommer TV2, LokalTV og en åpen kanal på luften gratis frem til 2010.

Kommer til høsten

Til høsten starter de første sendingene med det nye digitale bakkenettet, og i løpet av 2009 skal det analoge nettet etter planen være slukket over hele landet.

Det digitale bakkenettet

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK