Hopp til innhold

Kan vinne «spillmusikkens Oscar»

Han står bak musikken til dataspillet «Age of Conan». I natt kan komponist Knut Avenstroup Haugen vinne prestisjetung pris.

Knut Avenstroup Haugen

Komponist Knut Avenstroup Haugen kan vinne gjev pris for sin dataspillmusikk.

Foto: Kjetil Jensen

I kveld går en nordmann opp den røde løperen sammen med Hollywoods største filmmusikkomponister. Komponist Knut Avenstroup Haugen er nemlig nominert til den prestisjetunge Hollywood Music in Media Awards (HMMA).

Age of Conan

Skjermbilde fra 'Age of Conan'.

Foto: Funcom

Haugen er nominert for musikken til spillet «Age of Conan: Rise of the Godslayer» , et online rollespill utvikla av det norske produksjonsselskapet Funcom.

– Fantastiske musikere

HMMA kalles komponistenes versjon av Oscar, og deles ut i Hollywood natt til fredag norsk tid. Det er i kategorien «spillmusikk» 37-åringen fra Kristiansand skal knive om seieren mot åtte andre komponister.

– Jeg har hatt fantastiske kinesiske solister med på innspillinga av musikken til dette spillet, og all musikken er spilt inn med fullt symfoniorkester i Praha. Jeg har også hatt med en fløytist som tidligere har jobba med filmene «Titanic» og «Braveheart», forteller Avenstroup Haugen til NRK.

 • Hør Knut Avenstroup Haugen i P2s Musikkredaksjonen:

– Ekstremt viktig

I 2008 var Avenstrop Haugen nominert til samme pris for musikken til «Age of Conan: Hyborian Adventures», uten å nå helt opp. Denne gangen gjelder nominasjonen altså oppfølgeren «Rise of the Godslayer».

Rune Håkonsen

Spillanmelder i NRK Rune Håkonsen.

Foto: Anders Revdal

Spillanmelder i NRK, Rune Håkonsen, sier musikken i «Age of Conan»-spillene er ekstremt viktig for spillopplevelsen.

– Musikken gir spillet en veldig distinkt følelse, en tydelig stemning og en gjenkjennelsesfaktor. Lydarbeidet i disse spillene er ekstremt godt, og Knut Avenstroup Haugen fortjener all den anerkjennelse han kan få, sier Håkonsen.

Nominerte og vinnere til HMMA velges av en jury bestående av tungvektere innen filmmusikk, som komponistene Christopher Young og John Debney. Utdelingen blir kringkasta til 17 land, og vinneren kåres som nevnt natt til fredag norsk tid.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

 • Bruce Springsteen legger til ny konsert i Norge etter stor etterspørsel

  Bruce Springsteen legger til en ny konsert i Norge etter det arrangører betegner som «ekstrem etterspørsel» fra publikum.

  – Interessen og forsalget slår alt av tidligere konserter med Bruce Springsteen. Derfor stort å kunne lansere ytterligere en konsert i Oslo, skriver Live Nation i en pressemelding.

  Det er billetter lagt ut i forsalget som solgte ut umiddelbart, skriver arrangøren.

  De to konsertene spilles 30. juni og 2. juli 2023.

 • Pris for saker om feilopererte

  NRK Sørlandet har vunnet en pris blant regionale mediehus i Europa for sakene om «De feilopererte» ved Sørlandet sykehus i Flekkefjord.

  Prisen fra bransjeorganisasjonen Circom ble delt ut i Irland torsdag kveld.

  Nyhetssjef Jon Anders Møllen og journalistene Siv Kristin Sællmann og Kari Jeppestøl Arntzen tok i mot prisen i kategorien for undersøkende journalistikk.

  NRK Sørlandet vant Circom pris for de feilopererte
  Foto: Circom
 • ABBA på premiere i London

  For første gang på 36 år var det svenske bandet ABBA å se på rød løper på Queen Elizabeth Olympic Park i London torsdag. Gruppa som består av Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog og Anni-Frid Lyngstad, var samlet i forbindelse med premieren på Abba Voyage-konserten, som er et digitalt sceneshow. Også det svenske kongeparet deltok på premieren, skriver Aftonbladet.

  ABBA samlet på rød li forbindelse med premieren på Abba Voyage i London, torsdag 26. mai 2022.
  Foto: Alberto Pezzali / AP