Hopp til innhold

– Kan ikke være pinglete på slagmarka

Skuespiller Ingrid Bolsø Berdal trente spesialøvelser på gummimatte for å bli actionheltinnen Atalanta i Hollywoodfilmen «Hercules». Nå gleder hun seg til å vise kampscenene her hjemme.

Hercules

– Dette var et lite stunt jeg jobbet mye med. 'Dive roll' tror jeg det heter, sier skuespiller Ingrid Bolsø Berdal.

Foto: Photo credit: Kerry Brown/ SF Norge AS / Kerry Brown

– Det er godt at jeg har spilt litt fotball på Inderøy, og fått noen trøkker. Man kan ikke være pinglete på slagmarka, sier Ingrid Bolsø Berdal.

Det er bare å henge med når man filmer store kampscener med tusen statister. I «Hercules» spiller Bolsø Berdal krigeren Atalanta, som er den eneste kvinnelige leiesoldaten i Hercules’ gjeng med tøffinger.

Les også: – Fantastisk å være med på

– Filmprosjektet var veldig fysisk slitsomt. Atalanta er ekspert med pil og bue, men hun har også noen forferdelige kniver på hver ende av buen, som gjør henne brutal i nærkamp, forklarer Bolsø Berdal.

– Et stort hjerte

HERCULES

Ingrid Bolsø Berdal og Aksel Hennie i «Hercules».

Foto: Paramount / MGM

På fredag er det norsk premiere på Hollywood-filmen «Hercules». Filmen hadde amerikansk premiere i forrige uke, og spilte inn 179 millioner kroner i løpet av premierehelgen i USA.

Det er skuespiller Dwayne "The Rock" Johnson som har hovedrollen som Hercules i spillefilmen med samme navn. Bolsø Berdal sier han er en bra fyr.

– Dwayne Johnson har et stort hjerte. Han er hardtarbeidende, morsom og omtenkson.

De norske skuespillerne Aksel Hennie og Tobias Santelmann er også med i «Hercules», og spiller krigerne Tydeus og Rhesus. NRK har tidligere omtalt at stadig flere norske skuespillere skaffer seg agenter for å slå gjennom i utlandet.

Les også: Skaffer seg internasjonale agenter

Bolsø Berdal, som har hatt agent siden 2008, har vært med på flere amerikanske filmproduksjoner. Hun var heks i Tommy Wirkolas «Hansel & Gretel: Witch Hunters» fra 2013, og var også med i filmen «Chernobyl Diaries», fra 2012.

Les også: God åpning for «Hercules»

Hercules

Ingrid Bolsø Berdal sammen med Aksel Hennie og Tobias Santelmann.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– En dag jeg ikke glemmer

Bolsø Berdal forteller at hun før filmingen trente mye i gymsal på myke matter. Hun øvde mye på en rullebevegelse, som heter «dive roll», hvor man kaster seg fremover, ruller rundt og spretter opp på beina igjen.

– Det trente jeg mye på, men når jeg kom ut på slagmarken skulle dette gjøres i oppoverbakke. På toppen av det hele hadde jeg trent bein dagen før, så jeg var så støl at jeg nesten ikke kunne gå. Da var det 500 crewmedlemmer rundt meg, og jeg kunne nesten ikke stable meg på beina. Det er en dag på jobben jeg ikke kommer til å glemme.

Les også: Får skryt for «Hercules»-innsats

– Lo i skjegget


Bolsø Berdal har skutt med pil og bue før, blant annet i rollen som landeveisplyndreren Dagmar i den norske filmen «Flukt» fra 2012. Hun fikk også buetrening i forkant av «Hercules».

– Det er noe av det artigste med å være med på slike filmer, man blir trent av fantastiske folk som har gjort store filmer som «Ringenes Herre», sier Bolsø Berdal.

Hercules

Ingrid Bolsø Berdal får stor plass på filmplakaten.

Foto: SF Norge

I «Hercules» har hun på seg en todelt rustning, og den var det mye diskusjoner rundt.

– Jeg lo jo litt i skjegget da jeg så hva de tenkte jeg skulle ha på meg. Originalt så dekket den også navlen, men da kom det beskjed fra øverste nivå at her måtte vi ha mer hud.

– Godt oppdratt


Bolsø Berdal forteller at det er kjempeartig å se seg selv på store plakater sammen med skuespiller Dwayne «The Rock» Johnson.

– Det er også litt spesielt når man har sett mye på film, men det kjennes også naturlig på et vis. Vi er nok godt oppdratt i Nord-Trøndelag til å tenke at det underligste er naturlig, sier Bolsø Berdal.

Les også: – Fantastisk å være med på

Teasertrailer fra filmen Hercules.

Se traileren til «Hercules».

Kulturstrøm

 • Sophie Elise avslører pillemisbruk

  I sin nye podkast på NRK forteller Sophie Elise at hun har slitt med pilleavhengighet. Hun var avhengig av beroligende tabletter. I august la hun seg inn på rehabilitering, sier hun i starten av den første episoden av podkasten Sophie og Fetisha.

 • Posthornfrimerkene feirer 150 år

  De norske posthornfrimerkene feirer 150 år og er verdens lengst benyttede frimerkemotiv. I oktober kommer et nytt posthornmerke i valøren 19 kroner.

  – De norske posthornfrimerkene er verdens lengst benyttede frimerkemotiv. Dette er en rekord Posten ikke har planer om å slippe fra oss, sier Postens frimerkedirektør, Halvor Fasting.

  Siden 1872 er det solgt mer enn 5,3 milliarder norske posthornfrimerker. S

  Serien ble skapt av arkitekt Andreas Wilhelm von Hanno – som er avbildet på miniatyrarket som utgis til jubileet. De første frimerkene var røde, og valøren var på tre skilling. Siden har posthornfrimerket kommet i øreverdier, før det ble hele kroner og nå i tikroner.

  (NTB)

  phKpzuGSQRI
  Foto: Posten / NTB
 • Durek Verrett fikk ikke medhold i PFU for Se og Hør-klage

  Pressens Faglige Utvalg (PFU) felte ikke Se og Hør for brudd på Vær varsom-plakaten og god presseskikk etter en klage fra Durek Verrett.

  Durek Verrett klaget inn Se og Hør til PFU etter et oppslag på ti sider i ukebladet fra 17. desember i fjor, hvor Verretts helsetilstand og sykdom ble omtalt.

  Utvalget mener det skal være høy terskel for å opplyse om slike helseopplysninger, men i dette spesielle tilfellet er det relevant.

  – Hvis dette hadde vært en influenser eller noen andre, så hadde det vært en fellelse. Men en person som til de grader eksponerer seg selv og sin egen helse som forretningsmodell, må forvente at det settes søkelys på egen helse, sa Gunnar Kagge, som er representant fra journalistene og ansatt i Aftenposten.

  Stein Bjøntegård, som representerer redaktørforeningen og NRK, mente dette ikke åpner for noen endring i PFUs syn på hva man skal viderebringe av private helseopplysninger.

  – Det må komme tydelig frem at dette er et unntakstilfelle, sa han.

  Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett går arm i arm på vei inn til feiring av prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag
  Foto: Lise Åserud / NTB