NRK Meny
Normal

– Kan ikke være pinglete på slagmarka

Skuespiller Ingrid Bolsø Berdal trente spesialøvelser på gummimatte for å bli actionheltinnen Atalanta i Hollywoodfilmen «Hercules». Nå gleder hun seg til å vise kampscenene her hjemme.

Hercules

– Dette var et lite stunt jeg jobbet mye med. 'Dive roll' tror jeg det heter, sier skuespiller Ingrid Bolsø Berdal.

Foto: Photo credit: Kerry Brown/ SF Norge AS / Kerry Brown

– Det er godt at jeg har spilt litt fotball på Inderøy, og fått noen trøkker. Man kan ikke være pinglete på slagmarka, sier Ingrid Bolsø Berdal.

Det er bare å henge med når man filmer store kampscener med tusen statister. I «Hercules» spiller Bolsø Berdal krigeren Atalanta, som er den eneste kvinnelige leiesoldaten i Hercules’ gjeng med tøffinger.

Les også: – Fantastisk å være med på

– Filmprosjektet var veldig fysisk slitsomt. Atalanta er ekspert med pil og bue, men hun har også noen forferdelige kniver på hver ende av buen, som gjør henne brutal i nærkamp, forklarer Bolsø Berdal.

– Et stort hjerte

HERCULES

Ingrid Bolsø Berdal og Aksel Hennie i «Hercules».

Foto: Paramount / MGM

På fredag er det norsk premiere på Hollywood-filmen «Hercules». Filmen hadde amerikansk premiere i forrige uke, og spilte inn 179 millioner kroner i løpet av premierehelgen i USA.

Det er skuespiller Dwayne "The Rock" Johnson som har hovedrollen som Hercules i spillefilmen med samme navn. Bolsø Berdal sier han er en bra fyr.

– Dwayne Johnson har et stort hjerte. Han er hardtarbeidende, morsom og omtenkson.

De norske skuespillerne Aksel Hennie og Tobias Santelmann er også med i «Hercules», og spiller krigerne Tydeus og Rhesus. NRK har tidligere omtalt at stadig flere norske skuespillere skaffer seg agenter for å slå gjennom i utlandet.

Les også: Skaffer seg internasjonale agenter

Bolsø Berdal, som har hatt agent siden 2008, har vært med på flere amerikanske filmproduksjoner. Hun var heks i Tommy Wirkolas «Hansel & Gretel: Witch Hunters» fra 2013, og var også med i filmen «Chernobyl Diaries», fra 2012.

Les også: God åpning for «Hercules»

Hercules

Ingrid Bolsø Berdal sammen med Aksel Hennie og Tobias Santelmann.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– En dag jeg ikke glemmer

Bolsø Berdal forteller at hun før filmingen trente mye i gymsal på myke matter. Hun øvde mye på en rullebevegelse, som heter «dive roll», hvor man kaster seg fremover, ruller rundt og spretter opp på beina igjen.

– Det trente jeg mye på, men når jeg kom ut på slagmarken skulle dette gjøres i oppoverbakke. På toppen av det hele hadde jeg trent bein dagen før, så jeg var så støl at jeg nesten ikke kunne gå. Da var det 500 crewmedlemmer rundt meg, og jeg kunne nesten ikke stable meg på beina. Det er en dag på jobben jeg ikke kommer til å glemme.

Les også: Får skryt for «Hercules»-innsats

– Lo i skjegget


Bolsø Berdal har skutt med pil og bue før, blant annet i rollen som landeveisplyndreren Dagmar i den norske filmen «Flukt» fra 2012. Hun fikk også buetrening i forkant av «Hercules».

– Det er noe av det artigste med å være med på slike filmer, man blir trent av fantastiske folk som har gjort store filmer som «Ringenes Herre», sier Bolsø Berdal.

Hercules

Ingrid Bolsø Berdal får stor plass på filmplakaten.

Foto: SF Norge

I «Hercules» har hun på seg en todelt rustning, og den var det mye diskusjoner rundt.

– Jeg lo jo litt i skjegget da jeg så hva de tenkte jeg skulle ha på meg. Originalt så dekket den også navlen, men da kom det beskjed fra øverste nivå at her måtte vi ha mer hud.

– Godt oppdratt


Bolsø Berdal forteller at det er kjempeartig å se seg selv på store plakater sammen med skuespiller Dwayne «The Rock» Johnson.

– Det er også litt spesielt når man har sett mye på film, men det kjennes også naturlig på et vis. Vi er nok godt oppdratt i Nord-Trøndelag til å tenke at det underligste er naturlig, sier Bolsø Berdal.

Les også: – Fantastisk å være med på

Teasertrailer fra filmen Hercules.

Se traileren til «Hercules».