NRK Meny
Normal

Kan de lage mat?

De er kjent på hver sine områder, men nå skal de alle testes på det samme. Hvor gode kokker er de egentlig?

Noman Mubashir, Steinar Albrigtsen, Sven Nordin, Petter Stordalen, Fredric Hauge og Christian Borch
Foto: NRK

I sommer tar kjendisene over matlagingen i NRK. Både Reiseradioen og Sommeråpent inviterer kjente norske ansikter til å dele sine kjøkkenferdigheter med resten av folket.

Petter Stordalen

I sommer skal Petter Stordalen få vise at han kan mer enn å leke med maten.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Skjulte talenter

Hver lørdag gjennom hele sommeren vil Reiseradioens reporter Helga Hem besøke kjente norske menn og kjøkkenene deres .

Her er det flere som nok vil kunne overraske stort. Helga skal blant annet besøke Petter Stordalen på hytta hans, hun skal lage stekt makrell på båten til Fredric Hauge, og hun skal hjem til Sven Nordin på kjøkkenet hans.

- Man leser så ofte portrettintervjuer med norske kjendismenn som uttaler at de er så glade i å lage mat. Åh, for noen gourmetkokker de er alle sammen. Så da tok vi konsekvensen av det, forteller prosjektleder Karin Wetlesen om hvorfor de har valgt akkurat denne løsningen.

Lista over kjendisene som skal lage mat er lang, og ikke alle er klare enda. Men i tillegg til de nevnte skal også Steinar Albrigtsen, Noman Mobashir, Erling Kagge og Christian Borch få besøk i sommer. Og flere skal det bli.

Det er gutta selv som bestemmer hva de skal lage. Helga er kun behjelpelig med ingrediensene. Så blir det matlaging på gutta og ”testing av resultatet” som prosjektleder Wetlesen så pent legger det. Bon appétit!

Per-Kristian Foss og Anne-Kat. Hærland

I fjor lagde Anne-Kat. mat for Sommeråpent. I år er det mennenes tur.

Foto: Tor Bergebakken / NRK

Kyndige hender

I Sommeråpent velger redaksjonen å la kjendisene guides av kyndige kokkehender. Dermed har de fått tak i to som så absolutt skulle klare å holde orden på kjøkkenet; nemlig Sverre Sætre og Christoffer Sjuve.

Christoffer Sjuve er mest kjent som VG-kokken, og ble i fjor kåret til ”Årets matformidler 2006”. Sverre Sætre er sjokoladevirtuos, utdannet kokk og konditor, medlem av det norske kokkelandslaget og daglig leder av Sverres Konditori i Oslo. Dermed burde kjendisene være i gode hender.

Våre to kokker skal også lage mat alene, så her er nok å glede seg til!