NRK Meny
Normal

Blir én av disse damene den første kvinnelige «Mesternes mester»?

Trine Hattestad og Andrine Flemmen klarte det nesten i fjor, men fortsatt er det bare menn som har klart å bli «Mesternes mester». Det vil Siren Sundby og Trine Haltvik endre på.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Etter at Trine Haltvik i forrige uke slo ut tidligere skiskytter Halvard Hanevold i nattesten, står mesterne nå likt i kjønnsduellen før «helvetesuken» settes i gang med den elektriske hinderbanen i kveldens sending.

Tre øvelser står mellom de tidligere toppidrettsutøverne og semifinaleplassene, og tidligere seiler Siren Sundby har hatt god tid til å gjøre seg noen tanker rundt konkurrentenes sterkeste sider før finaleuken.

Tåler mest smerte

– Finken (Finn Chr. Jagge, journ. anm.) er god i alt, men ikke best i noe. Ailos store styrke er at bare han bestemmer seg for det, så vinner han. Han er den fysisk sterkeste av oss, forteller Sundby til NRK.no.

mesternes mester 2011, siren sundby

Siren Sundby kan presse seg selv lengre enn de fleste andre.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Men selv om hun mangler den fysiske fordelen til sine mannlige konkurrenter, er 28-åringen langt fra sjanseløs i møte med den tidligere motorcrossføreren og alpinisten.

– Min sterkeste fordel er viljestyrken. Jeg er helt klart den som klarer å ha det vondest lengst, analyserer den nygifte sonsjenta.

Det beviste hun til de grader da hun tidligere i konkurransen slo alle rekorder i «90-gradersøvelsen», inkludert rekorden til den svenske deltageren og legenden Ingemar Stenmark.

Satser på nattesten

Trine Haltvik har gått gjennom hele «Mesternes mester»-konkurransen med en skade i skulderen, og ser på seg selv som en underdog i en eventuell finale. Men hun har fått med seg fra tidligere sesonger at alt kan skje i innspurten, og sier til NRK.no at ingenting kan sies å være sikkert før det er avgjort.

– Men jeg er overrasket over å ha kommet så langt som jeg har, spesielt med tanke på skulderen. Jeg får basere meg på at jeg tar den siste semifinaleplassen i nattesten, sier den alltid smilende trønderen til NRK.no.

Nervøs Ailo

mesternes mester 2011, elektriske hinderbanen

Ailo Gaup skulle gjerne hatt litt mer spenning i den elektriske hinderbanen.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Blant øvelsene denne gang finner vi den fryktede «elektriske hinderbanen», som ga fjorårets vinner Daniel Frank en ordentlig smell med påfølgende neseblod. Her kan det nok lønne seg å være liten og sterk, men forhåndsfavoritt Ailo Gaup er likevel nervøs før møtet med 12 000 volt.

– Jeg prøver å tenke at det uansett ikke kan bli så vondt som jeg har hatt det før, avslører 31-åringen, som i løpet av karrieren både har skadet ryggen, nyre, lunge og milt, samt flere ledd og bein.

Han kommer seg gjennom løypen i et forrykende tempo, og har følgende konklusjon til NRK.no etter målgang:

– Det var som jeg trodde på forhånd. Men det kunne godt vært enda mer strøm!

«Mesternes mester» sendes på NRK1 lørdager klokken 19.55.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

  • Fant ukjent Stanley Kubrick-manus

    Et Stanley Kubrick-manus de fleste trodde ikke fantes er funnet. «Burning Secret» er en filmatisering av en novelle av Stefan Zweig, skriver The Guardian. Manuset er skrevet i 1956 sammen med forfatteren Calder Willingham, og ble funnet av en filmprofessor ved Bangoor-universitetet, Nathan Abrams. – Alle trodde dette var tapt, jeg kunne ikke tro det da jeg fant det. Kubrick-fans har visst at han ville skrive dette manuset men ingen visste at han gjorde det ferdig, sier Abrams til avisen. Les mer om Kubrick hos NRK Filmpolitiet.

    Stanley Kubrick
    Foto: AP/Scanpix
  • "Pariserne" på Lillehammer

    Per Krogh var blant Matisse-elevene som levde det livlige bohemliv i Paris, men han tjenestegjorde også som skiskoldat for Frankrike under den 1.verdenskrig. I utstillingen "Pariserne" på Lillehammer kunstmuseum vises Krohgs kunst fra Paris sammen med flere andre norske kunstnere som ble en del av Matisse-kretsen tidlig på 1900-tallet. Hør historien i Studio 2 i NRK P2: