NRK Meny
Normal

Kamp om fotballpublikum

Fotballsesongen 2009 sparkes igang, og nå får vi se konsekvensene av den nye medieavtalen for fotball.

TV2 fotballrettigheter
Foto: Eeg, Jon / SCANPIX

Hør Kurer 132: Kamp om fotballpublikum

Fotball på skjermen er ikke hva det engang var. Det er mange aktører og mange skjermer.

I denne utgaven av Kurer prøver vi å finne ut hva som blir konsekvensene av den nye medieavtalen for brukerne og aktørene, og vi spør om alle aktørene kan klare å tjene penger på vår fotballinteresse.

Harry Arne Solberg, professor ved Trondheim Økonomiske Høgskole og ekspert på sportsrettigheter, kommer i studio for å vurdere avtalen.

Det gjør også Knut Kristian Hauger, nettredaktør i medietidsskriftet Kampanje.

- En jungel av løsninger

Vi treffer også to ihuga Rosenborg-tilhengere. Morten Kjelaas (26) og Håvar Lillealtern (26) kommer til å se de fleste bortekampene via nettet.

De viser fram ulike nettløsninger og forklarer hva de vurderer som god og dårlig bildekvalitet og hva som er viktig når de skal velge hvem som de skal velge.

Denne gangen er det mange aktører som skal tilby fotball, og de to RBK-tilhengerne innrømmer at heller ikke de har full oversikt.

- Det er en jungel av løsninger, og vi har bare funnet dem som vi har hørt mest om, sier Kjelaas.

Programleder er Ida Jevne

Kulturstrøm

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix
 • Ariana Grande covret Aretha

  Popsanger Ariana Grande var gjest hos Jimmy Fallon og hans The Tonight Show torsdag, der hun fremførte Aretha Franklin-klassikeren «Natural Woman» for å hedre souldronningen som døde samme dag. Låta er skrevet av Carol King og Gerry Goffin, men ble udødeliggjort av versjonen til Aretha Franklin. Rolling Stone er ett av flere amerikanske musikkmagasiner som hyller fremføringen til Grande (som kom samme dag som hun gir ut sitt nye album «Sweetener».)