Hopp til innhold

Kamp om fotballpublikum

Fotballsesongen 2009 sparkes igang, og nå får vi se konsekvensene av den nye medieavtalen for fotball.

TV2 fotballrettigheter
Foto: Eeg, Jon / SCANPIX

Hør Kurer 132: Kamp om fotballpublikum

Fotball på skjermen er ikke hva det engang var. Det er mange aktører og mange skjermer.

I denne utgaven av Kurer prøver vi å finne ut hva som blir konsekvensene av den nye medieavtalen for brukerne og aktørene, og vi spør om alle aktørene kan klare å tjene penger på vår fotballinteresse.

Harry Arne Solberg, professor ved Trondheim Økonomiske Høgskole og ekspert på sportsrettigheter, kommer i studio for å vurdere avtalen.

Det gjør også Knut Kristian Hauger, nettredaktør i medietidsskriftet Kampanje.

- En jungel av løsninger

Vi treffer også to ihuga Rosenborg-tilhengere. Morten Kjelaas (26) og Håvar Lillealtern (26) kommer til å se de fleste bortekampene via nettet.

De viser fram ulike nettløsninger og forklarer hva de vurderer som god og dårlig bildekvalitet og hva som er viktig når de skal velge hvem som de skal velge.

Denne gangen er det mange aktører som skal tilby fotball, og de to RBK-tilhengerne innrømmer at heller ikke de har full oversikt.

- Det er en jungel av løsninger, og vi har bare funnet dem som vi har hørt mest om, sier Kjelaas.

Programleder er Ida Jevne

Kulturstrøm

  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.