Kamilla (16) til finalen i The Hit

Helene Bøksle gikk fredag videre til finalen i The Hit med låta «Stormy Nights» skrevet av Kamilla Wigerstrand (16). – Det er helt fantastisk, sier det unge låtskrivertalentet.

Kamilla Wigestrand vant i kveldens utgave av The Hit

Låtskriver Kamilla Wigerstrand (16) hadde ikke ord da hun gikk fredag kveld videre i konkurransen The Hit på NRK.

Wigerstrand hadde egentlig meldt seg på i to konkurranser denne høsten.

Hun hadde allerede gått gjennom to castingrunder for Idol på TV2. Samme dag som hun skulle synge for Idol-dommerne valgte hun å trekke seg for å satse på The Hit på NRK istedenfor.

Gledestårene satt løst og lykkerusen var stor da det fredag kveld ble klart at jenta fra Asker er finalist i låtskriverkonkurransen.

– Det er helt fantastisk. Jeg vet ikke hva jeg skal si, sier en glad og lettet Wigerstrand til NRK fredag kveld.

– Andre skriver dagbok, jeg skriver sanger

Låtskrivertalentet går i første klasse på Asker Videregående Skole og bor sammen med to brødre og foreldre. Hun har vært påvirket av musikk siden hun ble født.

– Foreldrene mine er veldig musikalske. Mor er musikklærer og far er fiolinist. Jeg har spilt fiolin da jeg var liten og tverrfløyte på barneskolen, men nå er mitt instrument piano.

– Musikk er på en måte «my escape», litt klisje`, men det er sannheten. Andre jenter skriver dagbok, jeg skriver sanger, sier Wigerstrand.

Hun skrev låta til en hun var forelsket i.

– Men så ville han ikke ha meg, legger hun til.

– Han kommer til å angre nå, påpeker sanger Helene Bøksle.

Imponerer Bøksle

Sangeren Bøksle er imponert over 16-åringens talent, og sier hun valgte låten hennes fordi den traff henne.

– Hun sang med hele hjerte i hånda. Jeg er dypt imponert over at en så ung jente kan skrive en så nydelig låt. Den hadde nerven, og det var noe mye mer enn bare en fin låt, mener Bøksle.

Finalen i The Hit går av stabelen den 24. oktober.

The Hit

Se hele The Hit-sendingen som gikk på NRK1 fredag kveld.

Kulturstrøm

 • Filmstjernen arrestert mange ganger

  Den 81-årige filmstjernen Jane Fonda er lidenskapelig opptatt av klimakampen. Og hun er ikke redd for å bli lagt i lenker for saken.
 • «Helsesista» får dialektpris

  «Helsesista»Tale Maria Krohn Engvik bruker ålesundsdialekt når hun kommuniserer og når ut til tusenvis av ungdom. Nå får hun Dialektprisen 2019. Prisen deles ut av landsstyret i Norsk Målungdom. Leder i Norsk Målungdom, Gunnhild Skjold, påpeker at Krohn Engvik (40) er opptatt av å bruke et språk som ungdom forstår.

  – At det språket er hennes egen ålesundsdialekt, er viktig for å tydeliggjøre at man ikke trenger å bruke oslodialekt for å nå ut over hele landet, sier leder Gunnhild Skjold i Norsk Målungdom.

  Cappelen Damm presenterer høstens bøker
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix