Kalkunsnitzel
4 kalkunsnitzler á ca 180-200 g (kalkunbryst skåret i tynne skiver på langs)
1 egg
1 håndfull friske urter etter ønske (kan sløyfes)
4 tykke skiver skorpefri loff
salt og pepper
smør og olje til steking
Paprikasaus
2 røde paprika
1 gul paprika
1 grønn paprika
2 ss sherry eddik
1 ss honning, acasie
Spinat
400 g spinat, vasket og renset
1 hvitløksfedd
1 1/2 ss smør
salt og pepper
eventuelt sukker
Skrell paprikaene med en skreller. Del dem i to og fjern kjernehus og membraer. Hakk paprikaen fint og fres i litt olivenolje i en varm panne i 4-5 minutter. Paprikaen
skal bli bløt men ikke stekt. Ha det over i en hurtigmikser. Tilsett eddik og honning i stekepannen, og la eddiken koke litt inn. Hell det over paprikaen og kjør det raskt til en jevn masse. Smak til med salt og pepper og hold sausen varm.
Kjør brødet fint i en hurtigmikser,tilsett gjerne en håndfull friske urter etter eget ønske.
Salvie,basilikum og bladpersille passer bra.Visp sammen egget.Krydr snitzlene med
salt og pepper,vend dem først i egg og så i brød.Stek dem gylne i en blanding av smør
og olje i en varm stekepanne.Stek snitzlene ca 3 minutter på hver side litt avhengig
av tykkelsen.
Smelt 1 1/2 ss smør i en vid kjele. Tilsett renset og vasket spinat. Stikk et hvitløksfedd på en gaffel og rør rundt i spinaten. Når spinaten er blitt myk og blank er den klar. Smak til med salt og pepper og litt sukker hvis spinaten er bitter. Hell av eventuell væske.