NRK Meny
Normal

Kalkun-nuggets

Frist barna med Nuggets på en ny måte. Lag nuggets av kalkun med fruktig couscous og yoghurtsalat.

Kalkun-nuggets
Foto: NRK

Til fire personer trenger du:

Nuggets:

600 g kalkunfilet eller kyllingfilet

2 egg

1 dl maismel eller hvetemel

ca. 2 dl knust cornflakes

salt og pepper

 

Couscous:

3 dl hurtigcouscous

3 dl grønnsaksbuljong eller vann

1 håndfull hakkede nøtter

(cashew, valnøtter, pistasj, pinjekjerner)

1 håndfull tørkede aprikoser, skåret i små biter

6 ss olivenolje

3 ss ferskpresset sitronsaft

hakket bladpersille, mynte eller koriander

salt og pepper

 

Yoghurtsalat:

2 dl matyoghurt

2-3 tomater

1/2 slangeagurk

1 rødløk

1/2 ts malt spisskummen

1 ts salt

1 ts kvernet sort pepper

 

Fremgansmåte:

Skjær kalkunfileten i passende "nuggets" biter. Visp sammen eggene. Krydre kalkunbitene med salt og pepper. Paner først i mel, så i egg og til slutt i knust cornflakes. Stek bitene gylne og sprø i litt smør og olje.Eller legg dem i en smurt ildfast form, drypp over litt olje og stek dem i ovn ved 200 grader i 15-20 minutter.

Skjær agurk og tomat i små biter og løken i tynne skiver. Visp sammen yoghurt, spisskummen, salt og pepper.Bland inn grønnsakene og sett yoghurtsalaten kaldt til servering

Ha couscousen i en stor bolle og hell over kokende buljong. Dekk bollen med plastfilm og la couscousen svelle i 10 minutter. Visp sammen olje og sitronsaft og smak til med salt og pepper. Rør couscousen luftig med en gaffel og bland inn sitrondressingen, nøtter, aprikos og urter.

Tips:

Bland litt chilipulver eller spisskummen i melet når du panere kalkunen. Istedenfor cornflakes kan du bruke hakkede cashewnøtter, sesamfrø eller brødrasp. Litt hakket grønn eller rød chili setter en ekstra spiss på yoghurtsalaten. Skulle du være så heldig å ha et granateple liggende er et par ss granateplekjerner supert å blande i couscousen. Litt rosiner blir også godt.

 

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix