Til fire personer trenger du:
Nuggets:
600 g kalkunfilet eller kyllingfilet
2 egg
1 dl maismel eller hvetemel
ca. 2 dl knust cornflakes
salt og pepper
Couscous:
3 dl hurtigcouscous
3 dl grønnsaksbuljong eller vann
1 håndfull hakkede nøtter
(cashew, valnøtter, pistasj, pinjekjerner)
1 håndfull tørkede aprikoser, skåret i små biter
6 ss olivenolje
3 ss ferskpresset sitronsaft
hakket bladpersille, mynte eller koriander
salt og pepper
Yoghurtsalat:
2 dl matyoghurt
2-3 tomater
1/2 slangeagurk
1 rødløk
1/2 ts malt spisskummen
1 ts salt
1 ts kvernet sort pepper
Fremgansmåte:
Skjær kalkunfileten i passende "nuggets" biter. Visp sammen eggene. Krydre kalkunbitene med salt og pepper. Paner først i mel, så i egg og til slutt i knust cornflakes. Stek bitene gylne og sprø i litt smør og olje.Eller legg dem i en smurt ildfast form, drypp over litt olje og stek dem i ovn ved 200 grader i 15-20 minutter.
Skjær agurk og tomat i små biter og løken i tynne skiver. Visp sammen yoghurt, spisskummen, salt og pepper.Bland inn grønnsakene og sett yoghurtsalaten kaldt til servering
Ha couscousen i en stor bolle og hell over kokende buljong. Dekk bollen med plastfilm og la couscousen svelle i 10 minutter. Visp sammen olje og sitronsaft og smak til med salt og pepper. Rør couscousen luftig med en gaffel og bland inn sitrondressingen, nøtter, aprikos og urter.
Tips:
Bland litt chilipulver eller spisskummen i melet når du panere kalkunen. Istedenfor cornflakes kan du bruke hakkede cashewnøtter, sesamfrø eller brødrasp. Litt hakket grønn eller rød chili setter en ekstra spiss på yoghurtsalaten. Skulle du være så heldig å ha et granateple liggende er et par ss granateplekjerner supert å blande i couscousen. Litt rosiner blir også godt.