Høy harryfaktor i "Kalde føtter"

Regissør Alexander Eik er mannen bak publikumsfrieren ”Kvinnen i mitt liv”. Denne gangen begir han seg ut på landsbygda iført høy harryfaktor, et syltynt manus og en meget ujevn skuespillerstab, mener Nitimens filmanmelder Helen de Bellis

Lasse Valdal
Foto: Nordisk Film

Den romantiske komedien ”Kalde føtter” fikk mye oppmerksomhet i TV 2s filmstjerne-konkurranse en tid tilbake. Premiene var roller i filmen. Men et tynt manus og ugjevne skuespillerprestasjoner gjør at filmen ikke når helt opp.

Benny Borg i filmen Kalde Føtter
Foto: Nordisk Film

Bryllupsangst og sex-problemer

Filmen handler mye om sex og litt om bryllupsangst. Det vrimler av dildoer, en oppblåsbar Barbara, påtente vaginaer, men først og fremst dreier det seg om problemet for tidlig sædavgang. Hvilket faktisk er et hovedtema i filmen.

Annen enkel moro er mye spy, bygdefyll og gamle damer som får seg en trøkk i hodet. Altså: uhemmet slapstick, sex, truck og rock roll.

Intrikate forviklinger 

Kalle er ur–harryen med spisse sko, brylsveis og sjarmørbart. Han er tilbake i bygda med lommen stinn av penger og har tjent seg søkkrik i USA på en tvilsom Wonderbaum som man kan slikke på.

Kalles mål er å sjekke opp platinablondinen Trine. Dessverre er hun allerede ringforlovet med prestesønnen Christer. Han lider av tidlig sædavgang og en far som dyrker Kamasutra like heftig som Biblen.

Sarah Steensby i Kalde Føtter
Foto: Nordisk Film

Kalle klekker ut en djevelsk plan og hyrer inn den sexy Victoria til å forføre kompisen. Forviklingene krydres av outrerte bydgefigurer. De særeste er foreldregenerasjonen som sysler mye med hasj, motorsykler og frittgående sex.

Når ikke helt opp

”Kalde føtter” satser på situasjonskomikk og sære figurer. Uten å ha mye av en historie å fortelle. Småfornøyelige scener følges av krampaktige plattheter og alt for mye russehumor.

Hanna Kavli Lund som Veronica og Lasse Valdal som Kalle gjør det bra på lerretet, ellers er skuespiller innsatsen er ujevn og preges av oppstyltet replikkveksling.

Terningkast: 3

Kulturstrøm

  • Sprikande konseptalbum frå Coldplay

    På «Music of the Spheres» har frontmann Chris Martin dikta opp eit parallelt solsystem, der kvar låt representerer ein planet og folket som bur der. «Sprikande og retningslaust», skriv musikkmeldar Sjur Systad Tyssen i P3. Terningkast 3.

    Coldplay 2021
    Foto: James Marcus Haney