NRK Meny
Normal

Kaja Bremnes

Kaja Bremnes var gjest i Stjerneklart 29. august.

Kaja Bremnes (Foto: Eir Nilsen)

Kaja Bremnes ble født 18. februar i 1988 og er datter av Helle Ramstad og musiker Ola Bremnes. Hun har også en lillebror som heter Inge.

Kaja vokste opp i bygda Bremnes i Kvæfjord kommune og gikk på Borkenes barne- og ungdomsskole og to år på Heggen videregående skole i Harstad.


Starta i MGPJ
Kaja oppdaget musikken tidlig, og i 2003 sang hun låta, Rødt, i Melodi Grand Prix Junior.

Etter hvert flytta Kaja til Trondheim og i 2007 ble hun ansett som Norges nye stjerneskudd da hun skulle opptre på by:Larm samme år. Den konserten gikk ikke som forventet og Kaja flyttet hjem til Bremnes for å finne tilbake til seg selv.

I 2009 stod hun igjen på by:Larmscenen, og kunne reise hjem med følgende overskrift i Aftenpostens Oslopuls; Denne gangen kan Kaja Bremnes reise hjem med hodet høyt hevet.

Samme år ble også låta 'We are leaving' kåra til Ukas Urørt i NRK P3.

Debutplata
19. august i år kom debutplata La La La, som har høstet flere firere hos norsk musikkanmeldere, som ofte trekker paralleller til islandske Björk.

Kaja Bremnes har også jobbet i byggevarehandelen, i barnehage og på forskjellige kafeer. Hun har også gått et halvt år på møbelsnekkerskole i København, hvor hun nå bor sammen med ektemannen, Geir Arne Bertheussen Bremnes.

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters