NRK Meny
Normal

Kaja Bremnes

Kaja Bremnes var gjest i Stjerneklart 29. august.

Kaja Bremnes (Foto: Eir Nilsen)

Kaja Bremnes ble født 18. februar i 1988 og er datter av Helle Ramstad og musiker Ola Bremnes. Hun har også en lillebror som heter Inge.

Kaja vokste opp i bygda Bremnes i Kvæfjord kommune og gikk på Borkenes barne- og ungdomsskole og to år på Heggen videregående skole i Harstad.


Starta i MGPJ
Kaja oppdaget musikken tidlig, og i 2003 sang hun låta, Rødt, i Melodi Grand Prix Junior.

Etter hvert flytta Kaja til Trondheim og i 2007 ble hun ansett som Norges nye stjerneskudd da hun skulle opptre på by:Larm samme år. Den konserten gikk ikke som forventet og Kaja flyttet hjem til Bremnes for å finne tilbake til seg selv.

I 2009 stod hun igjen på by:Larmscenen, og kunne reise hjem med følgende overskrift i Aftenpostens Oslopuls; Denne gangen kan Kaja Bremnes reise hjem med hodet høyt hevet.

Samme år ble også låta 'We are leaving' kåra til Ukas Urørt i NRK P3.

Debutplata
19. august i år kom debutplata La La La, som har høstet flere firere hos norsk musikkanmeldere, som ofte trekker paralleller til islandske Björk.

Kaja Bremnes har også jobbet i byggevarehandelen, i barnehage og på forskjellige kafeer. Hun har også gått et halvt år på møbelsnekkerskole i København, hvor hun nå bor sammen med ektemannen, Geir Arne Bertheussen Bremnes.

Flere kulturnyheter