Hopp til innhold

Kagge: Aschehoug kommer til å beklage

– Jeg er overrasket over at Aschehoug vil stå ved en slik grov, uriktig påstand, sier Erling Kagge. Marit Christensen skriver i boka «Moren» at Åsne Seierstad ble bedt om å forsvinne fra Wenche Behring Breiviks dødsleie.

Erling Kagge

– Aschehoug vil beklage, sier Erling Kagge.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

– Vi tror Aschehoug kommer til å beklage. Dette er ikke en diskusjon om vi har rett eller om Aschehoug har rett. Vi har rett. Vi kjenner faktum, sier Erling Kagge til NRK.no.

.

Marit Christensen

Marit Christensen vil ikke oppgi sine kilder rundt historien i boka si, der hun skriver at Åsne Seierstad ble bedt om å forsvinne fra Wenche Behring Breiviks dødsleiet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Vil ikke gi noen beklagelse

I boka «Moren» som handler om Wenche Behring Breivik, beskylder Marit Christensen forfatter Åsne Seierstad for å overrumple Breiviks mor på dødsleie. Forlegger i Kagge forlag, Erling Kagge krever en beklagelse for dette, noe Aschehoug ikke vil gi dem.

Vi kan ikke se at det er grunnlag for noen beklagelse til Kagge forlag, sa forlagsdirektør i Aschehoug på dagens pressekonferanse, der Marit Christensens bok ble lansert.

Erling Kagge sier de har hele historien på bånd, helt til Åsne Seierstad og advokaten går ut av rommet til Wenche Behring Breivik.

– Aschehoug spekulerer i faktum og prøver å tenke seg til hva som kan ha skjedd. Vi sitter med lydopptak om hva som har hendt og hva som har blitt sagt. Det har Aschehoug stående tilbud om enten å lese eller lytte til, men det har de ikke ønsket å gjøre, sier Erling Kagge

– Alle gjør feil

Kagge står på sitt.

– Vi bare avventer en unnskyldning og at de retter opp i eventuelt nye opplag. Feil kan alle gjøre. Det man gjør da er å beklage og rette opp. I Kagge forlag gjør vi feil, og i Aschehoug gjør de også feil.

Kulturstrøm

 • Furuholmen beklager stikk til norsk presse

  A-ha avlyste lørdag konserten i Oslo etter at Morten Harket fikk akutt betennelse i stemmebåndene.

  Bandmedlem Magne Furuholmen beklaget på Instagram til fansen at de måtte avlyse og skrev samtidig ironisk: «Mange takk til norsk presse som endelig skriver om turneen, uten å nevne utsolgte show og glade fans over hele verden».

  Nå beklager han stikket og sier at en fri og uavhengig presse er kritisk for at samfunnet skal fungere. «Det siste verden trenger er en ny superpriviligert, sutrende popstjerne som sier stakkars meg.»

  Magne Furuholmen utenfor den samiske paviljongen under åpningen av Venezia-biennalen 2022
  Foto: Wenche Marie Hætta / NRK
 • A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum

  A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum, opplyser konsertarrangøren på sin hjemmeside. Morten Harket har fått diagnostisert akutt laryngitt og må hvile stemmen. Dette er en betennelse i stemmebåndene.

  «Vi beklager å måtte meddele at kveldens konsert med a-ha i Oslo Spektrum er kansellert. Morten Harket har blitt diagnostisert med akutt laryngitt og er nødt til å hvile stemmen. Behold dine billetter for nå, vi kommer tilbake med mer informasjon så fort som mulig", står det på Oslo Spektrums hjemmeside.

  A-ha opptrådte i Oslo fredag, men lørdagens konsert må de altså avlyse. Dette er ikke første gang at A-ha må avlyse. Konsertene ble i utgangspunktet utsatt på grunn av pandemien.