Barista Alexander Scheen ved kaffebaren Stockfleth’s har spesialkomponert en kaffe for viderekommende. Han fikk i oppdrag av Reiseradioen å komponere en kaffe med futt i. Resultatet ble chilikaffe.
Prikker på tunga
Chili. (Foto: Mat.no)
Etter at den fyldige kaffesmaken har gitt seg kommer den sterke chilismaken snikende inn. Det prikker litt på tunga og får sanseapparatet til å jobbe på høygir. Aldri før har du smakt noe lignende.
Slik kan du lage din egen chilikaffe:
Du trenger en mokkakanne, nymalt espressokaffe, fløte eller melk, chili,
Kaffe. (Foto: Mat.no)
isbiter og to shakere. Det holder til 4 kopper.
Kok opp ca. 1,5 dl med mokkakaffe.
Fyll 10-12 isbiter i en shaker (eventuelt et norgesglass med lokk).
Ha i 2 ts med sukker.
Tøm kaffen over isbitene, skru på lokket og rist.
Hell kaffen i glassene.
Knus 2 tørkede chilipepper (kan eventuelt bruke chilipulver)
Tømmes i en liten shaker sammen med en kvart dl fløte eller melk. Ristes slik at melken og chilipulveret blandes godt. Tøm så fløten forsiktig opp i glassene.
Blir chilipepper litt i sterkeste laget går det fint å bytte den ut med urter som mynte eller basilikum. Du kan også erstatte sukkeret med jordbærsyltetøy, vaniljesukker, sjokoladepulver eller det du måtte ha for hånden.