Justin Bieber fornærma over beverparodi

Tenåringsidolet Justin Bieber går til kamp mot beveren Joustin' Beaver.

Justin Bieber

Justin Bieber har pussa advokaten sin på produsenten av mobilspelet Joustin' Beaver.

Foto: STEVE MARCUS / Reuters

Hovudpersonen i mobiltelefonspelet «Joustin' Beaver» er ein bever med fleire fellestrekk med artisten Justin Bieber.

Beveren Joustin har store framtenner, luftig hår og pleier å sloss mot såkalla «phot-hogs» - skumle fotografar som prøver å ta bilete av beveren i pinlege situasjonar.

Joustin' Beaver app

Beveren Joustin får tenåringsidolet Justin Bieber til å sjå raudt.

Foto: Skjermdump, joustinbeaver.com

Vil ha inntekter

Justin Bieber likar ikkje parodien, og har via advokaten sin sendt eit trugande brev til produsenten av mobilappen, RC3.

I brevet står det at RC3 ikkje har rett til å bruka Justin Bieber sitt «namn, bilete, likskap, livshistorie eller identitet».

Joustin Beaver

I mobilspelet skal beveren Joustin navigera nedover elva medan han helser på fans og unngår ondsinna fotografar.

Foto: Skjermdump, joustinbeaver.com

Advokaten til 17-åringe Justin Bieber krev at mobilappen blir fjerna frå iTunes, og ønskjer samstundes inntekter frå salet av spelet.

Det er kjendisnettavisa TMZ som har fått tak i ein kopi av brevet, som avsluttar med ein trussel om å ta saka vidare i rettsystemet.

Parodi beskytta av lovverk

Produsenten svarar at Joustin' Beaver er ein parodi, og er dermed beskytta gjennom det såkalla "fair use"- prinsippet i amerikansk lovgjeving.

Etter dette prinsippet kan parodisk materiale bli publisert utan godkjenning frå innehavaren av opphavsretten.

Advokaten til Bieber vil ikkje anerkjenna at spelet er ein parodi, skriv appadvice.com.

- Me er overraska over å finna ut at Justin Bieber, i tillegg til å vera ein talentfull musikar, også er ein oppdikta bever, skriv RC3.

Kulturstrøm

  • Baldwin sier han ikke trakk av

    Hollywood-stjernen Alec Baldwin har for første gang latt seg intervjue om hendelsen der han skjøt og drepte en filmfotograf under en innspillingen av filmen «Rust». ABC har sluppet en kort video på Twitter der Baldwin sier at han ikke trakk av våpnet. I videoen kan man se en tydelig preget Baldwin som gråter. Intervjuet skal sendes torsdag kveld, amerikansk tid.

  • Mozartkulekonkurs i Saltzburg

    Den ærverdige sjokoladeprodusenten Salzburg Schokolade begjærer nå konkurs. Firmaet har eksistert siden 1800-tallet og lanserte den ikoniske "Mirabell Mozartkugel"-sjokoladen i 1948. Nå mister 140 arbeidere i Mozart-byen jobben, skriver nettstedet The Mayor. Imidlertid vil Mozartkuler fortsatt bli produsert av andre sjokolademerker, ettersom de ikke er opphavsrettslig beskyttet.

  • «Hodejegerne» blir norsk TV-serie

    TV 2 lager en ny stor TV-serie basert på Jo Nesbøs roman «Hodejegerne». I serien spilles hodejegeren Roger Brown av Axel Bøyum, er kjent fra serier som «Heksejakt» og «Heimebane». Serien blir en av kanalens storsatsinger i 2022 , melder VG.