Hopp til innhold

Justin Bieber tok over showet

En husvarm Justin Bieber tok over rollen som programleder da han var gjest hos Thomas og Harald fra Senkveld.

Justin Bieber på Senkveld

Justin Bieber tok rollen som intervjuer på Senkveld-innspillingen torsdag kveld. – Jeg liker Jimmy Fallon, men jeg kjenner ikke dere, sa han.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Det har aldri vært mer jentehyl på «Senkveld med Thomas og Harald» enn da Justin Bieber entret scenen på Chateau Neuf like før klokka 21 foran rundt 100 gjester.

I vel en halvtime snakket han med programlederne, og fikk framført tre låter, kun akkompagnert av akustisk gitar.

Stemningen var svært jovial, og kort tid etter at han entret studio, tok Bieber over rollen som programleder, og sa:

– Jeg tenker at jeg tar over showet. Jeg liker Jimmy Fallon, men jeg kjenner ikke dere. Kan jeg sitte i stolen der?, sa han til TV 2s Thomas Numme og Harald Rønneberg, som framsto som en anelse starstruck.

Justin Bieber på Senkveld
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Norske fans er spesielle for meg

Etter å ha byttet roller en stund, slo Bieber fast at det er godt å være tilbake, og at han bare vil spille musikk for fansen.

– Norske fans er veldig spesielle for meg, sa han.

Bieber fortalte om sin «drømmedag» i Norge. Tidligere i dag har han overrasket og gledet mange, blant annet med et uanmeldt besøk hos en sjuendeklasse i Bærum, samt at han testet ut skatefasilitetene i samme kommune.

– Jeg har stått på skateboard siden barndommen, men har ikke virkelig prøvd å bli god før i det siste, sa han.

Justin Bieber

– Jeg vil spre lys, for verden kan virke veldig mørk av og til, sa Bieber.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Om skolebesøket sa Bieber:

– Det var ganske kult, de hadde ingen peiling på at jeg kom.

– Hvordan føler du deg når du ser sånn glede?, spurte Rønneberg.

– Det er favorittdelen min av jobben. Enten det er forventet eller ikke, å ha et rom fullt av forventning er veldig kult. Jeg vil spre lys, for verden kan virke veldig mørk av og til, sa Bieber, som etter sigende blir i Oslo til fredag.

I begynnelsen hylte jentene nesten hver gang Bieber åpnet munnen for å snakke. Men da han spilte sine akustiske låter, var det blikkstille blant publikum. Med unntak av da han lot fansen synge refrenger på «As Long As You Love Me». I tillegg spilte han låtene «Hold Tight» og «Sorry».

Innspillingen vises på TV 2 fredag kveld.

Justin Bieber

Bieber framførte tre låter under innspillingen - selvsagt med allsang fra salen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Eksklusivt

Senere i kveld spiller han en minikonsert for rundt 1000 personer i Storsalen på Chateau Neuf. Det er ikke solgt noen billetter til arrangementet, og den har vært forbeholdt spesielt inviterte og konkurransevinnere.

Bieber er om litt over to uker klar med sitt nye album «Purpose», hvor låter som «Sorry», «Where are Ü Now» og «What do you mean» er med.

– All oppmerksomheten som følger med denne typen konserter gjør at de er enda viktigere enn vanlige konserter. En showcase handler om å invitere bransje, konkurransevinnere for å se ham live. Så det er ikke konserten som er poenget, men omtalen i media, sa førstelektor ved Westerdals Oslo ACT, Audun Molde, til NRK tidligere i dag.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober