Justin Bieber tok over showet

En husvarm Justin Bieber tok over rollen som programleder da han var gjest hos Thomas og Harald fra Senkveld.

Justin Bieber på Senkveld

Justin Bieber tok rollen som intervjuer på Senkveld-innspillingen torsdag kveld. – Jeg liker Jimmy Fallon, men jeg kjenner ikke dere, sa han.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Det har aldri vært mer jentehyl på «Senkveld med Thomas og Harald» enn da Justin Bieber entret scenen på Chateau Neuf like før klokka 21 foran rundt 100 gjester.

I vel en halvtime snakket han med programlederne, og fikk framført tre låter, kun akkompagnert av akustisk gitar.

Stemningen var svært jovial, og kort tid etter at han entret studio, tok Bieber over rollen som programleder, og sa:

– Jeg tenker at jeg tar over showet. Jeg liker Jimmy Fallon, men jeg kjenner ikke dere. Kan jeg sitte i stolen der?, sa han til TV 2s Thomas Numme og Harald Rønneberg, som framsto som en anelse starstruck.

Justin Bieber på Senkveld
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Norske fans er spesielle for meg

Etter å ha byttet roller en stund, slo Bieber fast at det er godt å være tilbake, og at han bare vil spille musikk for fansen.

– Norske fans er veldig spesielle for meg, sa han.

Bieber fortalte om sin «drømmedag» i Norge. Tidligere i dag har han overrasket og gledet mange, blant annet med et uanmeldt besøk hos en sjuendeklasse i Bærum, samt at han testet ut skatefasilitetene i samme kommune.

– Jeg har stått på skateboard siden barndommen, men har ikke virkelig prøvd å bli god før i det siste, sa han.

Justin Bieber

– Jeg vil spre lys, for verden kan virke veldig mørk av og til, sa Bieber.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Om skolebesøket sa Bieber:

– Det var ganske kult, de hadde ingen peiling på at jeg kom.

– Hvordan føler du deg når du ser sånn glede?, spurte Rønneberg.

– Det er favorittdelen min av jobben. Enten det er forventet eller ikke, å ha et rom fullt av forventning er veldig kult. Jeg vil spre lys, for verden kan virke veldig mørk av og til, sa Bieber, som etter sigende blir i Oslo til fredag.

I begynnelsen hylte jentene nesten hver gang Bieber åpnet munnen for å snakke. Men da han spilte sine akustiske låter, var det blikkstille blant publikum. Med unntak av da han lot fansen synge refrenger på «As Long As You Love Me». I tillegg spilte han låtene «Hold Tight» og «Sorry».

Innspillingen vises på TV 2 fredag kveld.

Justin Bieber

Bieber framførte tre låter under innspillingen - selvsagt med allsang fra salen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Eksklusivt

Senere i kveld spiller han en minikonsert for rundt 1000 personer i Storsalen på Chateau Neuf. Det er ikke solgt noen billetter til arrangementet, og den har vært forbeholdt spesielt inviterte og konkurransevinnere.

Bieber er om litt over to uker klar med sitt nye album «Purpose», hvor låter som «Sorry», «Where are Ü Now» og «What do you mean» er med.

– All oppmerksomheten som følger med denne typen konserter gjør at de er enda viktigere enn vanlige konserter. En showcase handler om å invitere bransje, konkurransevinnere for å se ham live. Så det er ikke konserten som er poenget, men omtalen i media, sa førstelektor ved Westerdals Oslo ACT, Audun Molde, til NRK tidligere i dag.

Kulturstrøm

 • Utgir norsk stumfilm

  Nasjonalbiblioteket utgir en blu-ray med det som er bevart av cirka 20 norske stumfilmer fra 1910-tallet, under tittelen «Stumme filmspor». To av filmene er nesten komplette: Melodramaet «Under forvandlingens lov», som kombinerer historiefortelling med attraksjonsscener, og «Revolutionens datter» (bildet), en folkekomedie ispedd både arbeideropprør, kjærlighet og boksing.

  Stillbilde fra den norske stumfilmen Revolutionens datter
  Foto: Nasjonalbiblioteket
 • 26,9 millioner til musikk

  Kulturrådet bevilger 26,9 millioner kroner til 227 musikkprosjekter over hele landet.

  45 av prosjektene som har fått tildeling er rettet mot barn og unge, opplyser Kulturrådet.

  – Vi ønsker et større mangfold blant søkerne til arrangørordningen, særlig når det gjelder hvilke publikumsgrupper prosjektene treffer, sier leder i musikkutvalget for arrangør- og festivalstøtte, Jan Ole Otnæs.

  Til sammen er det gitt tilskudd til flere enn 1.350 konserter over hele landet og i utlandet.