NRK Meny
Normal

Justin Bieber til «Senkveld med Thomas og Harald»

«Senkveld med Thomas og Harald» har hanket inn Justin Bieber. Den kanadiske popstjernen skal spille en eksklusiv minikonsert i Oslo i slutten av oktober.

Justin Bieber på scenen med en danser

TIL NORGE: Popstjerna Justin Bieber kommer til Norge 29. oktober. Det går ikke an å kjøpe billetter til konserten.

Foto: Christopher Polk / Afp

29. oktober kommer Justin Bieber tilbake til Norge for å gjeste «Senkveld med Thomas og Harald» på TV 2.

I den anledning vil han også spille en minikonsert i Storsalen på Chateau Neuf, som vil sendes på TV 2 senere i høst. Både minikonserten og TV-innspillingen vil foregå på Chateau Neuf, skriver TV2 i en pressemelding.

Som NRK skrev i går kommer popstjerna Justin Bieber til Norge innen få uker. Onsdag ble det bekreftet hvilken dato og hvor han skal spille.

Det blir plass til ca. 950 tilskuere på Chateau Neuf-konserten, hvor Bieber skal spille fem-seks låter. Men det vil ikke bli solgt noen billetter til konserten, hverken på forhånd eller på Chateau Neuf.

Det er kun de som har fått tildelt billetter gjennom konkurranser som vil få tilgang til den eksklusive konserten. Og konkurransene arrangeres av plateselskapet Universal og TV 2.

Thomas og Harald på Gullruten

GLEDER SEG: - Dette gleder vi oss skikkelig til, både til å høre ham spille og til å bli bedre kjent med Justin Bieber, sier programleder Thomas Numme. Her under Gullruten.

Foto: Gunhild Agdesteen / NRK

Spesielt forhold til Norge

– Justin Bieber har gjennom tidligere besøk opparbeidet seg et spesielt forhold til Norge. Det er derfor han velger Norge som et av få land når han skal lansere sitt album «Purpose», sier administrerende direktør i Universal Music, Petter Singsaas, i en pressemelding.

Mats Borch Bugge under Spellemann 2014

SPENT: Mats Borch Bugge sier han er spent på hvordan konserten blir.

Foto: Erik Waage / NRK

Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, gir all honnør til Senkveld for en knallsterk booking.

– Dette er et kjempestort skup. At en av verdens største gjester besøker programmet har voldsom effekt for både ryktet og sikkert seertallene, sier Bugge.

– I likhet med The Weeknd-konserten blir det ikke mulig å kjøpe billetter. Hvor stort tror du hysteriet rundt Bieber blir?

– Vi husker jo episoden da Bieber spilte på Operataket. Det var hysteri som på et punkt var helt ute av kontroll. Jeg tror ikke han har noe mindre standing i dag, snarere tvert imot. Men fansen har vokst i takt med han selv, så jeg tviler på at det blir et lignende hysteri som i 2012, sier musikksjefen.

Nummer to på Billboard

Kanadieren ligger for øyeblikket på andreplass på Billboard-lista med sin nye singel «What Do You Mean». Han slipper sitt nye album «Purpose» 13. november.

Bieber har spilt konsert i Norge to ganger før.

Den første gangen ble Oslo totalt snudd på hodet da popstjernen spilte på Operataket med veldig kort forvarsel. Da Bieber kom tilbake i 2013 måtte arrangøren av konserten i Oslo ut med fem millioner kroner for sikkerhetsopplegget under tre konserter.

Are befinner seg i sentrum av det totale kaoset som oppstår, når tenåringsidolet Justin Bieber inntar hovedstaden. Hvordan kan det ha seg at enkelte mennesker nærmest blir dyrket som guder? Hvilken hensikt har det for de som lever seg inn i det? Programleder Are Sende Osen oppsøker miljøer og eksponerer seg for publikum. (2:6)
Den kanadiske popstjernen Justin Bieber holdt gratiskonsert på Operataket i Oslo 30. mai. Det gikk ikke helt etter arrangørenes plan.

Kulturstrøm

  • Stolt over sangboka

    Forfatteren Kjartan Fløgstad skriver så sangbart at mange norske musikere har satt musikk til tekstene hans. Nå er disse samlet i en sangbok med noter og besifring. Fløgstad selv er stolt og glad. Hør intervjuet med Fløgstad i NRK Spillerom

  • Nyopprettet stipend for unge poeter

    Nynorsk kultursentrum melder om et nytt stipend, kalt Olav H. Hauge-stipendet. Det er pålydende 150.000 kroner og skal gå «til en ung dikterstemme som har utmerket seg med et poetisk talent som lyriker, tekstforfatter eller sangpoet». Mottakeren skal være under 40 år og ha gitt ut inntil tre diktsamlinger eller egne større sangverk (NTB)

  • Oral Bee til Sentrum Scene

    1. september er det duket for konsert i storsalen, melder arrangøren. Oral Bee slapp sin første singel «Penger» i 2000 og ifølge pressemeldingen har ikke Oral Bee veket fra sin pimprapstil siden. Han har fått en renessanse i senere år: I 2015 skrev NRK om hvordan Oral Bee spilte utsolgte konserter og opptrådte på Øya (NTB).