NRK Meny
Normal

Justin Bieber med «storeslem» på prisutdeling

Norgesaktuelle Justin Bieber stakk søndag av med fem priser på MTVs European Music Awards i Milano. Torsdag kommer han til Norge

Justin Bieber

PRISDRYSS: Justin Bieber fikk hele fem priser under søndagens MTV European Music Awards i Milano.

Foto: Antonio Calanni / Ap

Det canadiske tenåringsidolet fikk blant annet prisen for beste mannlige artist, beste «look», og beste samarbeidslåt for låten «Where Are U Now» sammen med Skrillex og Diplo.

– Det har vært noen lange år. Det føles bare helt fantastisk å bli anerkjent for musikken min, sa Bieber til publikum. Da 21-åringen mottok prisen for beste «look», valgte han å gi moren æren.

– Wow. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg fikk dette utseendet av moren min, sa Bieber, som på forhånd var nominert til seks priser.

Bieber fremførte ifølge The Hollywood Reporter også sangen «Where Are U Now» under den rundt to timer lange prisutdelingen.

Norgesaktuell

Justin Bieber

FREMFØRTE: Bieber fremførte også sangen «Where Are U Now» under den rundt to timer lange prisutdelingen.

Foto: STEFANO RELLANDINI / Reuters

Canadieren kommer til Oslo torsdag, og skal spille en minikonsert på Chateau Neuf og opptre på talkshowet Senkveld med Thomas og Harald.

Det blir plass til ca. 950 tilskuere på Chateau Neuf-konserten, hvor Bieber skal spille fem-seks låter. Men det vil ikke bli solgt noen billetter til konserten, hverken på forhånd eller på Chateau Neuf.

Justin Bieber har spilt konsert i Norge to ganger før. Da popstjernen spilte på Operataket i 2012, ble Oslo snudd på hodet.

Bieber kom tilbake i 2013, og da måtte arrangøren av konserten ut med fem millioner kroner for sikkerhetsopplegget under de tre konsertene.

Swift og Minaj fikk pris

Taylor Swift, som var nominert til hele ni priser, fikk bare med seg én pris hjem. Det var prisen for beste låt, for låten «Bad Blood». Rihanna fikk prisen for beste kvinnelige artist, mens Nicki Minaj ble kåret til beste hip hop-artist.

Prisen for beste video gikk til Macklemore og Ryan Lewis for videoen til sangen «Downtown».

– Vi er ikke i et stort plateselskap, vi har ikke noe stort budsjett, men vi gir tilbake det dere gir oss. Musikken vi lager hadde ikke vært mulig uten dere, sa en rørt Macklemore til publikum fra scenen.

Kulturstrøm

  • Sony kjøper EMI

    Japanske Sony kjøper plateselskapet EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).

  • Obama til Netflix

    Barack og Michelle Obama har signert en flerårig produksjonsavtale med Netflix, skriver New York Times. – Noe av det fineste i presidentperioden var det å møte folk og kunne bringe deres historier til et større publikum. Vi er derfor svært glade for denne avtalen, sier paret i en uttalelse. De sier de vil løfte frem talenter og inspirerende unge stemmer for å spre empti og forståelse. Det tidligere presidentparet har startet produksjonssleskapet Higher Ground Productions sammen.

    Michelle og Barack Obama