Justin Bieber kommer til Norge

NRK får bekreftet fra flere hold at Justin Bieber kommer til å spille i Norge i løpet av noen uker.

Justin Bieber

SUPERSTJERNE: Det er vanskelig å argumentere mot at Justin Bieber er verdens største popstjerne, til tross for at trykket rundt kanadieren har dalt litt det siste året.

Foto: RICARDO ROJAS / Reuters

NRK erfarer at verdens største popstjerne kommer til Norge i løpet av høsten.

Kanadieren ligger for øyeblikket på andreplass på Billboard-lista med sin nye singel «What Do You Mean». Han slipper sitt nye album «Purpose» 13. november.

Bieber har spilt konsert i Norge to ganger før.

Den første gangen ble Oslo totalt snudd på hodet da popstjernen spilte på Operataket med veldig kort forvarsel.

Da Bieber kom tilbake i 2013 måtte arrangøren av konserten i Oslo ut med fem millioner kroner for sikkerhetsopplegget under tre konserter.

Det hersker fortsatt usikkerhet rundt hvor han skal opptre, og om det vil bli mulig for publikum å kjøpe billetter.

Universal Music ønsker ikke å kommentere nyheten.

Den kanadiske popstjernen Justin Bieber holdt gratiskonsert på Operataket i Oslo 30. mai. Det gikk ikke helt etter arrangørenes plan.

Video fra da Justin Bieber snudde Oslo på hodet i 2012.

Are befinner seg i sentrum av det totale kaoset som oppstår, når tenåringsidolet Justin Bieber inntar hovedstaden. Hvordan kan det ha seg at enkelte mennesker nærmest blir dyrket som guder? Hvilken hensikt har det for de som lever seg inn i det? Programleder Are Sende Osen oppsøker miljøer og eksponerer seg for publikum. (2:6)

Kulturstrøm

 • NRK vann pris for klimaprosjekt

  NRK.no vann European Digital Media Award for prosjektet Din klimaframtid, i kategorien «beste nyheitsnettstad eller mobilteneste».

  Prosjektet gir lesarene moglegheita til å sjå kva klimaendringar som kan bli gjeldande i deira kommune, basert på norsk og internasjonal forsking.

  – «Din klimaframtid» gir lesarane ei omgjengeleg, men likevel utruleg detaljert kjelde til å forstå potensielle effektar av klimaendringar, ikkje som eit breitt eller overveldande tema, men i sine eigne lokalsamfunn, står det i grunngjevinga.

  Dommarane meiner dette er eit «forbløffande journalistisk arbeid og eit historisk dokument for landet».

 • Tar kritikk for Utøya-artikkel

  Aftenposten tar selvkritikk for en artikkel om hendelsene på Utøya-fergen MS Thorbjørn publisert i januar 2012.

  Etter terrorangrepet 22. juli 2011 ble det fremmet spekulasjoner om fergens rolle, blant annet ved at AUF-leder Eskil Pedersen flyktet.

  I en kommentar fra nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen, erkjenner avisen at saken kunne ha blitt løst på en bedre måte.

  Aftenposten beklager bruken av lekkede avhør og mangelfull kommunikasjon med de overlevende som siteres i saken, deriblant Lars Fjærli Hjetland.

  «Vi beklager at artikkelen ble løst slik, og at det har vært en tilleggsbelastning for Hjetland og andre om bord,» skriver Strøm-Gundersen.

  Flere medier, deriblant Dagens Næringsliv, har beklaget saker de hadde på trykk i kjølvannet av terrorangrepene 22. juli 2011.