Justin Bieber kommer til Norge

NRK får bekreftet fra flere hold at Justin Bieber kommer til å spille i Norge i løpet av noen uker.

Justin Bieber

SUPERSTJERNE: Det er vanskelig å argumentere mot at Justin Bieber er verdens største popstjerne, til tross for at trykket rundt kanadieren har dalt litt det siste året.

Foto: RICARDO ROJAS / Reuters

NRK erfarer at verdens største popstjerne kommer til Norge i løpet av høsten.

Kanadieren ligger for øyeblikket på andreplass på Billboard-lista med sin nye singel «What Do You Mean». Han slipper sitt nye album «Purpose» 13. november.

Bieber har spilt konsert i Norge to ganger før.

Den første gangen ble Oslo totalt snudd på hodet da popstjernen spilte på Operataket med veldig kort forvarsel.

Da Bieber kom tilbake i 2013 måtte arrangøren av konserten i Oslo ut med fem millioner kroner for sikkerhetsopplegget under tre konserter.

Det hersker fortsatt usikkerhet rundt hvor han skal opptre, og om det vil bli mulig for publikum å kjøpe billetter.

Universal Music ønsker ikke å kommentere nyheten.

Den kanadiske popstjernen Justin Bieber holdt gratiskonsert på Operataket i Oslo 30. mai. Det gikk ikke helt etter arrangørenes plan.

Video fra da Justin Bieber snudde Oslo på hodet i 2012.

Are befinner seg i sentrum av det totale kaoset som oppstår, når tenåringsidolet Justin Bieber inntar hovedstaden. Hvordan kan det ha seg at enkelte mennesker nærmest blir dyrket som guder? Hvilken hensikt har det for de som lever seg inn i det? Programleder Are Sende Osen oppsøker miljøer og eksponerer seg for publikum. (2:6)

Kulturstrøm

  • Totos «Africa» med harpe og elgitar

    I P3morgens julefrokost står julemusikk med ny vri på menyen. Programleder og gitarist Markus Neby og KORKs harpist Sissel Walstad står for ett av høydepunktene. På elgitar og harpe spiller de sin egen versjon av rockebandet Totos låt «Africa» fra 1982.

  • Protestsanger fra David Byrne

    Frontfigur i bandet Talking Heads David Byrne har satt sammen ei spilleliste med protestsanger fra 60-tallet til i dag, skriver nettmagasinet Open Culture. Byrne mener at protestsangen ikke hører fortida til. Han skriver på sin hjemmeside at protestsangen lever fortsatt, bare i nye former. Med denne spillelista vil han vise at det finnes protestsanger i alle musikksjangre. Hør spillelista her.

    David Byrne på Austin City Limits 2008
    Foto: Ron Baker