NRK Meny
Normal

– Stemmen min sprekker!

Men slapp av... Den litt sent utviklede popsensasjonen Justin Bieber får profesjonell pubertetshjelp.

Justin Bieber

'Gutten med jentestemmen' må nok belage seg på nytt kallenavn.

Foto: DARRYL DYCK / Ap

Justin Bieber fikk forleden prisen for beste nykommer under MTV Video Music Awards.

Justin Bieber fikk forleden prisen for beste nykommer under MTV Video Music Awards.

Foto: MARK RALSTON / Afp

16-årige Justin Bieber står nemlig midt oppe i enhver barnestjernes mareritt. Det spørs om "gutten med jentestemmen" får en noe annen karakteristikk i årene framover.

– Stemmen sprekker, som med alle andre tenåringsgutter, innrømmer superstjernen til kjendisnettstedet ShowBizSpy.com.

Det har blant annet fått store konsekvenser for en av hans mest populærere hitlåter.

– Noen av tonene jeg forsøker å treffe på "Baby", klarer jeg ikke å komme opp på lenger. Vi har vært nødt til å legge tonen lavere når jeg synger den live, avslører han.

Sen - men heldig

– Justin har utviklet seg fysisk litt tregere enn de fleste andre gutter, og det begynner å høres på stemmen hans først nå, skal en kilde ha uttalt ifølge ShowBizSpy.

Justin "J-Bieb" Bieber nemlig langt fra kastet bort tiden før puberteten nå har innhentet ham. Tenåringsfenomenet ble oppdaget på Youtube av sin manager Scooter Braun i 2007, og fikk platekontrakt etter å ha blitt tatt inn i varmen av R'n'b-stjernen Usher.

Med albumet "My World" fra 2009, ble han den første artisten noensinne til å syv låter fra en debutplate inne på den amerikanske Billboard Hot 100-lista.


– Verdens beste coach

Justin Bieber og Usher

Justin Bieber med Usher under American Music Awards i Los Angeles i November, der unggutten tok storeslem.

Foto: ROBYN BECK / Afp

Nevnte Usher kom selv helskinnet ut av tilværelsen som barnestjerne med profesjonell hjelp. Det er nå de samme folkene som nå skal redde Biebers karriére.

– Jeg har verdens beste stemmelærer - frøken Jan Smith, røper han.

Hun skal nå sørge for at han får så mye vokal hvile som det er mulig å få for en internasjonal popstjerne, for "J-Bieb" har ingen planer om å legge karriéren på hylla.

– Det er ikke slik at du slutter å synge bare fordi du kommer i puberteten. Alles stemme forandrer seg, det er bare naturlig.


Lipsync

Til tross for stemmeproblemene, har ikke gutten tatt fri fra scenen. Bieber opptrådte senest under det britiske talentshowet "X-factor" søndag kveld.

Der var det derimot dansingen han fikk konsentrere seg mest om, da det var tydelig at leppene bare fulgte playbacket. Se videoen her.

Tenåringshysteri

Justin Bieber og fan

Bieber synger til en heldig utvalgt fan under en Super Bowl-konsert i februar.

Foto: Evan Agostini / AP

Justin Bieber er nå blant verdens mestselgende artister, og oppstyret rundt fløyelsstemmen fra Canada tar ingen ende.

Flere opptredener har blitt avlyst på grunn av voldsomme publikumstilstrømninger, og flere fans er blitt skadet i folkemengdene.


Er du en av de som er lei av å se ansiktet hans overalt til enhver tid, kan kanskje dette være noe å sjekke ut:


SE VIDEOEN TIL "BABY" - LAGET AV NORSKE RAY KAY:

Kulturstrøm

 • Spilte inn film i uvær i Lofoten

  I helgen besøkte orkesteret NOSO toppen av Rytiden i Lofoten i et heftig utvær. Fjellturen var i forbindelse med filminnspillingen av Jan Vardøens dokmentar om komponisten Philip Glass sitt verk «A Decent into the Maelstrom».

 • Obama deler lesetips

  I helga delte Barack Obama seks lesetips med følgjarane sine på Facebook. Den tidlegare presidenten innrømde at desse bøkene er noko tyngre enn det han kjem til å lese i sommar.

 • Smurfer i virtuell virkeligehet

  I år feirer belgierne smurfenes 60 års jubileum ved å invitere tilhengere inn i en stor virtuell smurfeverden. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Gjennom hologrammer og virtuell virkelighetsteknologi kan besøkende på Bruxelles Expo bli like små som smurfer, og oppleve mystiske skoger og bo i smurfehus. Det er tegneserieskaperen Peyo som først tegnet smurfene som bifigurer i en annen fortelling. De små, blå skogsdvergene med hvite hatter ble raskt populære, og i 1959 fikk de sitt første eget album. Det har til dags dato kommet 26 smurfealbum og fire spillefilmer, senest i 2011.

  Laster Twitter-innhold