Juster-jubileum i hundre

Styret i Leif Justers revyfond inviterer til jubileumsfest i forbindelse med Leif Justers 100-årsjubileum i februar.

Leif Juster i spillefilmen "Bussen" fra 1961.

Revykongen Leif Juster hedres med festforestilling i forbindelse med 100 års-jubileet til neste år.

Foto: SCANPIX/ARKIV. / Scanpix

Styret i Leif Justers Revyfond planlegger en storstilt feiring av revykongens 100-årsjubileum 14. februar.

Dagen skal markeres med revy på Leif Justers eget teater Edderkoppen i Oslo og 100-årsfest på Grand Hotel.

Blant artistene som skal delta på engangs-forestillingen til ære for Leif Juster er Robert Stoltenberg, Sturla Berg-Johansen, Toralf Maurstad, Lill-Babs, Yngvar Numme, Tor-Erik Gunstrøm, Elsa Lystad, Odd Børretzen, Rønning og Bye, Ole Paus, Øyvind Blunck, Ingrid Bjørnhov, Brit Elisabeth Haagensli med flere.

- I kyndige hender

Det er klart etter at styret i Leif Justers Revyfond i dag innkalte til pressekonferanse på Edderkoppen i Oslo. Leder i fondet, og datter av Leif Juster, Siri Juster, er takknemmelig og glad for at så mange har sagt ja til å delta på forestillingen.

- Det er fantastisk at alle sier ja. Jeg er glad for at dette nå er i kyndige hender, sier Juster.

Hun forteller om en oppvekst hvor det å gå på premierer på Edderkoppen var stor stas.

- Da pyntet vi oss, og gikk til friserdamen, Etter forestillingen gikk vi på Bristol og satt der til klokken fire om morgenen. Da gikk en av oss ned i Akersgata og leste kritikkene før vi dro hjem, forteller Siri Juster.

- Hadde perfekt timing

Også skuespiller og instuktør Dag Vågsås synes det er hyggelig å jobbe med jubileumsforestillingen.

- Det er en glede å hylle et menneske som har betydd så mye for det man selv holder på med. Humoren til Juster var veldig folkelig, men samtidig ikke dum og plump folkelig, sier han.

Vågsås mener humoren til Leif Juster i høyeste grad er relevant i dag.

- Jeg tror folk hadde flokket seg rundt der han opptrådte. Han hadde flinke tekstforfattere, men han kunne samtidig levere så bra. Juster hadde en timing og en levering som var helt perfekt, sier Vågsås.

I forbindelse med 100-års jubileet, lanseres det også en egen "Juster"-akevitt, som etter en idékonkurranse er oppkalt etter den kjente revymonologen «Mot normalt» fra 1954, skrevet av Fridtjof Granli.

Kulturstrøm

  • Girl in Red nominert til MTV-pris

    Girl in Red er nominert til to priser under årets MTV EMA-prisutdeling. Marie Ulven fra Horten er nominert i kategoriene beste video med budskap for videoen "serotonin" og som beste såkalte push, skriver NTB. Prisutdelingen finner sted i Ungarn den 14. november.

  • Palmesus forventer røde tall

    Musikkfestivalen Palmesus i Kristiansand regner med å gå med et betydelig underskudd i regnskapet i år. Det sier festivalsjef Leif Fosselie til Fædrelandsvennen. Festivalen mottok koronastøtte fra Kulturrådet i fjor og fikk et overskudd i 2020 på 14 millioner kroner.

    Leif Fosselie
    Foto: NRK Sorlandet