Juritzen forlag reddet fra konkurs

Konflikten mellom Interpress og Juritzen forlag er løst. Forlaget unngår med det konkurs.

Arve Juritzen

REDDET: Med hjelp av Boklageret og Litt-Link går ikke Juritzen forlag konkurs som følge av rettssaken mot Reitangruppen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

For en måned siden møttes Juritzen forlag og Reitangruppen i retten fordi Juritzen ikke ville betale Reitan-eide Interpress 6,5 millioner kroner for usolgte bøker. Den rettssaken tapte Juritzen, og sa det ville bety kroken på døra for forlaget.

Men nå er konflikten løst ved at bokhandlerkjeden Boklageret og distribusjonsselskapet Litt-Link går inn og betaler Interpress to millioner kroner, mot å overta Juritzen forlags bøker hos Interpress. I tillegg vil Juritzens forlag overføre ytterligere bøker fra sitt lager, skriver Bok365.

Forlegger Arve Juritzen er naturligvis fornøyd med utfallet.

– Nå er vi ferdige med konflikten og det føles jo kjempebra at vi nå kan se fremover og at vi fikk til en løsning der vi ikke må betale penger, sier han.

Tilbud

I forkant av rettssaken i februar ble Juritzen forlag tilbudt å betale to millioner for de usolgte bøkene, men sa nei og ble i retten dømt til å betale over seks millioner.

Kommunikasjonssjef Ida Håvik i Reitan Convenience sa etter at dommen falt at tilbudet på to millioner fortsatt sto ved lag, og det er dette tilbudet som Boklageret og Litt-Link nå har betalt.

Arve Juritzen sier Interpress og Reitangruppen har vært rause.

– Vi kunne vel anket dommen, men jeg syns Interpress og Reitan har vært rause. De vant men opprettholdt likevel tilbudet sitt om et forlik på to millioner i stedet for kravet på seks og en halv million. Det setter jeg stor pris på, sier Juritzen.

Ser fremover

Nå er forleggeren klar for å legge konflikten bak seg, og har allerede lagt fokuser fremover.

– Vi har store utgivelser som kommer snart og jobber med en spennende høstliste, flytter inn i nye lokaler, det er nye folk på veien, så nå er Juritzen forlag tilbake og driver med det vi kan. Nemlig å lage gode bøker og gode leseropplevelser.

Kulturstrøm

 • Ny kulturmelding etter 15 år

  Fredag kommer den nye kulturmeldingen, formulert etter at Kulturdepartementet fikk innspill på møter i hele landet i fjor. – Meldingen skal se på konsekvenser av blant annet teknologisk utvikling, globalisering, demografiske endringer, samfunnsøkonomiske realiteter og nye forvaltningsstrukturer, heter det på Kulturdepartementets nettside. (NTB)

  Arendalsuka 2018
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • 10 års i fengsel for erotisk roman

  Da den erotiske romanen til den kinesiske forfatteren Liu begynte å selge godt på nett, ble politiet oppmerksomme på henne. Pornografi er ulovlig i Kina og nå er hun dømt til 10 års fengsel for «å lage og selge obskønt materiale», skriver BBC. Romanen «Occupation» inneholder «mannlig homoseksuell adferd ... inkludert perverterte seksuelle handlinger som vold og misbruk», står det i dommen. Forfatteren har anket dommen, som nå diskuteres blant kinesere på sosiale medier. Flere reagerer på at forfatteren får en strengere dom enn en tjenestemann som voldtok en fire år gammel jente, han ble dømt til åtte års fengsel.

  OLYMPIC GAMES BEIJING 2008
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix