Hopp til innhold

Juritzen forlag reddet fra konkurs

Konflikten mellom Interpress og Juritzen forlag er løst. Forlaget unngår med det konkurs.

Arve Juritzen

REDDET: Med hjelp av Boklageret og Litt-Link går ikke Juritzen forlag konkurs som følge av rettssaken mot Reitangruppen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

For en måned siden møttes Juritzen forlag og Reitangruppen i retten fordi Juritzen ikke ville betale Reitan-eide Interpress 6,5 millioner kroner for usolgte bøker. Den rettssaken tapte Juritzen, og sa det ville bety kroken på døra for forlaget.

Men nå er konflikten løst ved at bokhandlerkjeden Boklageret og distribusjonsselskapet Litt-Link går inn og betaler Interpress to millioner kroner, mot å overta Juritzen forlags bøker hos Interpress. I tillegg vil Juritzens forlag overføre ytterligere bøker fra sitt lager, skriver Bok365.

Forlegger Arve Juritzen er naturligvis fornøyd med utfallet.

– Nå er vi ferdige med konflikten og det føles jo kjempebra at vi nå kan se fremover og at vi fikk til en løsning der vi ikke må betale penger, sier han.

Tilbud

I forkant av rettssaken i februar ble Juritzen forlag tilbudt å betale to millioner for de usolgte bøkene, men sa nei og ble i retten dømt til å betale over seks millioner.

Kommunikasjonssjef Ida Håvik i Reitan Convenience sa etter at dommen falt at tilbudet på to millioner fortsatt sto ved lag, og det er dette tilbudet som Boklageret og Litt-Link nå har betalt.

Arve Juritzen sier Interpress og Reitangruppen har vært rause.

– Vi kunne vel anket dommen, men jeg syns Interpress og Reitan har vært rause. De vant men opprettholdt likevel tilbudet sitt om et forlik på to millioner i stedet for kravet på seks og en halv million. Det setter jeg stor pris på, sier Juritzen.

Ser fremover

Nå er forleggeren klar for å legge konflikten bak seg, og har allerede lagt fokuser fremover.

– Vi har store utgivelser som kommer snart og jobber med en spennende høstliste, flytter inn i nye lokaler, det er nye folk på veien, så nå er Juritzen forlag tilbake og driver med det vi kan. Nemlig å lage gode bøker og gode leseropplevelser.

Kulturstrøm

  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.