Hopp til innhold

Juritzen forlag reddet fra konkurs

Konflikten mellom Interpress og Juritzen forlag er løst. Forlaget unngår med det konkurs.

Arve Juritzen

REDDET: Med hjelp av Boklageret og Litt-Link går ikke Juritzen forlag konkurs som følge av rettssaken mot Reitangruppen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

For en måned siden møttes Juritzen forlag og Reitangruppen i retten fordi Juritzen ikke ville betale Reitan-eide Interpress 6,5 millioner kroner for usolgte bøker. Den rettssaken tapte Juritzen, og sa det ville bety kroken på døra for forlaget.

Men nå er konflikten løst ved at bokhandlerkjeden Boklageret og distribusjonsselskapet Litt-Link går inn og betaler Interpress to millioner kroner, mot å overta Juritzen forlags bøker hos Interpress. I tillegg vil Juritzens forlag overføre ytterligere bøker fra sitt lager, skriver Bok365.

Forlegger Arve Juritzen er naturligvis fornøyd med utfallet.

– Nå er vi ferdige med konflikten og det føles jo kjempebra at vi nå kan se fremover og at vi fikk til en løsning der vi ikke må betale penger, sier han.

Tilbud

I forkant av rettssaken i februar ble Juritzen forlag tilbudt å betale to millioner for de usolgte bøkene, men sa nei og ble i retten dømt til å betale over seks millioner.

Kommunikasjonssjef Ida Håvik i Reitan Convenience sa etter at dommen falt at tilbudet på to millioner fortsatt sto ved lag, og det er dette tilbudet som Boklageret og Litt-Link nå har betalt.

Arve Juritzen sier Interpress og Reitangruppen har vært rause.

– Vi kunne vel anket dommen, men jeg syns Interpress og Reitan har vært rause. De vant men opprettholdt likevel tilbudet sitt om et forlik på to millioner i stedet for kravet på seks og en halv million. Det setter jeg stor pris på, sier Juritzen.

Ser fremover

Nå er forleggeren klar for å legge konflikten bak seg, og har allerede lagt fokuser fremover.

– Vi har store utgivelser som kommer snart og jobber med en spennende høstliste, flytter inn i nye lokaler, det er nye folk på veien, så nå er Juritzen forlag tilbake og driver med det vi kan. Nemlig å lage gode bøker og gode leseropplevelser.

Kulturstrøm

 • Målet for Freya-innsamligen er nådd

  Innsamlingen til en statue av hvalrossen Freya har passert 200.000 kroner.

  – Statuen skal minne oss på hvor egoistiske vi mennesker er, sier mannen bak spleisen Erik Holm til NRK.

  Søndag morgen ble det kjent at hvalrossen var avlivet. Nyheten skapte reaksjoner verden rundt.

  Pengeinnsamling ble startet på nettet, og har nådd målet på tre dager.

  Bærum kommune har ikke vurdert hvordan de vil forholde seg til et eventuelt ønske om en hvalrosstatue.

 • Vil filme BBC-serie med kjente komikere i Lofoten

  I oktober planlegges det innspilling av scener til en TV-serie for BBC i Lofoten. Det kommer fram i en søknad sendt til Flakstad kommune.

  Det er selskapet Owl power TV som vil filme scener for BBC-serien «Mortimer and Whitehouse: Gone Fishing». De britiske komikerne Bob Mortimer og Paul Whitehouse er med i serien. Det er lagd fire sesonger av serien så langt. Det skriver Lofotposten.

  – Planen er å filme noen sekvenser i Nappstraumen og Nesland, skriver Marianne Wie på vegne av selskapet

  Nappstraumen. Er det begynnelsen på haust-storman?
  Foto: TORIL IRENE WAHL