Julija Samojlova holder konsert på Krim samtidig som Eurovision-finale

Russlands Eurovision-artist, Julija Samojlova, holder konsert på Krim samtidig som semifinalen i Eurovision Song Contest i Kiev. Russland deltar ikke i sangkonkurransen i år etter at Samojlova ble nektet innreise i Ukraina.

Julia Samojlova

Kontroversene rundt deltakelsen til Julija Samojlova i Eurovision har vært mange de siste månedene.

Foto: RUSSIAN TV CHANNEL 1 PRESS SERVICE HANDOUT / Epa

Ifølge The Guardian holder Samojlova konserten i Sevastopol 9. mai, det er den første semifinaldagen i Eurovision. Dette er også «Seiersdagen» i Russland, den markerer Sovjetunionens seier i andre verdenskrig og er den største festdagen i landet.

Russland deltar ikke i årets Eurovision Song Contest i Kiev, etter at det oppsto komplikasjoner rundt russernes bidrag «Flame is burning», som skulle fremføres av Julija Samojlova.

Julija Samojlova ble i mars nektet innreisetillatelse fordi hun brøt ukrainsk lov ved på opptre på Krim-halvøya, som ble annektert av Russland i 2014.

LES OGSÅ:

EBU opplyste tidligere denne måneden at de tilbød den russiske kringkasteren to alternativer.

– Det ene var å delta via satellitt, og det andre var å finne en annen artist med gyldig innreisetillatelse. Ingen av delene var akseptabelt for kringkasteren, og de har besluttet å ikke vise konkurransen. Det betyr dessverre at Russland ikke får mulighet til å delta i år, skriver EBU.

– Vi ville veldig gjerne få med alle 43 landene, og gjorde alt vi kunne for å få til dette, heter det videre.

Russland annekterte Krim i 2014, men det er ikke anerkjent internasjonalt.

Kulturstrøm