Dette er ikke Sarah Palin

Julianne Moore tar rollen som Palin i ny HBO-film.

Palin

Oscarvinneren Julianne Moore spiller Sarah Palin i en ny HBO-film om valgkampen i 2008. For ordens skyld: Moore til høyre.

Foto: Phillip V. Caruso/David Zalubowski / HBO/AP

HBO har akkurat startet innspillingen av storfilmen «Game Change», som skal vise dramaet rundt presidentvalget i 2008.

Bildet er det første som er sluppet av produksjonen, der den oscarvinnende skuespilleren Julianne Moore har fått rollen som Sarah Palin, visepresidentkandidaten for John McCain.

LES OGSÅ: Palin-reality tas av lufta
LES OGSÅ: Palin forsvarte USAs våpenlover

Filmen er basert på boka med samme navn. Den er skrevet av to politiske journalister med god innsikt i spillet rundt valgkampen. Mens boka gransker hele det politiske bildet i 2008, er filmen spisset mot Sarah Palin og John McCain.

Filmen følger hele McCains løp som presidentkandidat, fra hans valg av Palin som makker, til hans endelige nederlag høsten 2008. Ed Harris skal spille den aldrende McCain, mens Woody Harrelson har fått rollen som hans politiske rådgiver, Steve Schmidt.

LES OGSÅ: – Palin hatet guvernørjobben
LES OGSÅ: Donald Trump: Populær, sjanseløs og mislikt presidentkandidat

Spørsmålet alle stiller seg er hvilken sjanger filmen skal følge.

Regissøren Jay Roach står bak Austin Powers og Slekten er verst-filmene, mens han har produsert både Borat og oppfølgeren Brüno, begge trygt plassert i sjangeren komedie.

Kulturstrøm

 • Et rollegalleri som fenger

  – Atle Antonsen passer utmerket i rollen som kong Johan. På sitt beste er serien både festlig, skarp og rørende, men vil være vel mye på en gang i spennet mellom komedie og drama, skriver seriekritiker Sigurd Vik som gir TV2-serien «Kjære landsmenn» terningkast 3 hos Filmpolitiet.

  Atle Antonsen i TV2-serien Kjære landsmenn.
  Foto: TV" / TV 2
 • Utelivsbransjen vil ha dato for åpning

  Utelivsbransjen er skuffet etter at regjeringen heller ikke i dag kom med en dato for det siste steget i gjenåpningsplanen av Norge.

  Utelivet må fortsatt forholde seg til avstandsregler, hvor mange gjester de kan ha og kortere åpningstider.

  – Vi forventet lettelser og en dato å forholde oss til. Det er ekstremt lite forståelse for denne bransjen her. Smittevernkravene vi har nå tilhører fortiden, sier Jon Terje Johnsen, daglig leder for restauranten og konsertstedet Foyn i Tønsberg.

  Også ved Ibsenhuset i Skien hadde de håpet på lettelser. Der har de regelen om en meter avstand og maksimalt halvfulle saler.

  – Alle andre aktører i samfunnet er gang. Vi håper sårt at vi også får dato for åpning, sier Helle Kasin hos Ibsenhuset.

  Helseminister Bent Høie sier en konkret dato er for risikabelt å gi fordi korona-dataene kan endre seg fortløpende.

  Ibsenhuset i Skien
  Foto: Richard Aune / NRK