– Assange leste inn replikkene sine fra et hemmelig sted

Wikileaks-grunnlegger Julian Assange føyer seg inn i den lange rekken av celebre gjester som har besøkt familien Simpson.

Assange gjester The Simpsons

Julian Assange skal spille seg selv i den 500. episoden av «The Simpsons.»

Foto: Scanpix/LEON NEAL/Afp / AP

Skaperne bak den populære TV-serien «The Simpsons» frister med en svært så kontroversiell gjest i anledning av episode nummer 500.

Julian Assange spiller seg selv i jubileumsepisoden som har amerikansk premiere den 19. februar, skriver Entertainment Weekly.

I episode 500 oppdager Homer og Marge at de andre innbyggerne i Springfield holder et hemmelig møte for å kaste familien ut av byen på grunn av all ugagn de har funnet på gjennom årene.

– Familien rømmer fra byen og møter deres nye nabo Julian Assange. Han inviterer dem hjem til seg selv for å se på noen hjemmevideoer, som viser seg å være opptak av et Afghansk bryllup som blir bombet, forklarer sjefsprodusent Al Jean.

Kontroversiell gjest

Skaperen av TV-serien Matt Groening skal ha hørt et rykte om at den omstridte Wikileaks-grunnleggeren var interessert i en gjesteopptreden på The Simpsons.

– Vi spurte vår rollebesetningsdirektør Bonnie Pietila som i sin tid fikk Tony Blair til å stille opp, om hun klarte å få til en avtale med Julian Assange. Og det klarte hun, sier Jean til Entertainment Weekly.

Ifølge produsenten spilte Assange inn sine replikker i sommer fra et ukjent oppholdssted, ettersom han var og fortsatt er under husarrest i Storbritannia.

Wikileaks-grunnleggeren har vært flere runder i retten etter at to kvinner hevdet at han skal ha forgrepet seg på dem i august 2010.

– Han er en kontroversiell mann og det med god grunn. Vi diskuterte mye internt på forhånd om vi skulle ha ham i serien. Vårt mål var å lage ren satire og unngå de rettslige omstendighetene rundt ham, sier Jean.

Lady Gaga i The Simpsons

Lady Gaga i The Simpsons

Foto: Popdust.com

Kjendisspekket jubileum

Assange er ikke den eneste kjendisen som skal være gjest i jubileumsepisoden.

– Det kommer også andre gjester som vil være kjente ansikter for fans av showet, hinter Jean.

Til dags dato har serien hatt mellom 400–500 gjestestemmer. Alle fra megakjendiser som Lady Gaga til prominente politikere som Tony Blair har besøkt den utradisjonelle familien i Springfield.

Hvem er din drømmegjest i The Simpsons?

Kulturstrøm