Hopp til innhold

Juleromanen «Stargate» blir film

Filmrettighetene til den kritikerroste romanen «Stargate. En julefortelling» av Ingvild H. Rishøi er solgt til filmproduksjonsselskapet Motlys, melder VG.

Planen er at det skal bli en julefilm.

– Det er så gøy at det skjedde! Jeg drømmer mye, sånn som jentene i boken, så jeg har allerede begynt å se for meg filmplakaten og barna i hovedrollene, sier Rishøi til VG.

«Stargate» er en moderne julefortelling som handler om en liten familie på Tøyen i Oslo. Det nærmer seg jul, og faren har mistet enda en jobb. Derfor må Melissa på 17 ut og lempe juletrær. Ronja på 10 må selge kranser og nek. Den alkoholiserte faren drar heller på nabolagspuben Stargate.

Den lille romanen ga Rishøi nominasjon til den prestisjetunge Brageprisen for årets beste roman i 2021. Forfatteren har tidligere gjort seg bemerket for sine noveller. «Stargate» er hennes debutroman, en bok hun brukte åtte år på å skrive.

Ingvild H. Rishøi
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Kulturstrøm

 • Trolltunga får turistpris

  Trolltunga i Ullensvang har fått Travelers’ Choice-prisen frå Tripadvisor, som er ein internasjonal reisenettstad og -app. Prisen inneber at reisande meiner at attraksjonen er blant dei 10 prosent beste i verda. – Dette er ei oppmuntrande anerkjenning, seier dagleg leiar i Trolltunga AS, Åse Marie Evjen.

  Trolltunga
  Foto: Nina De Flon
 • Jeremiah «Jerry» Harris dømt til 12 år i fengsel

  Jeremiah «Jerry» Harris, som er kjent fra strømmetjenesten Netflix-dokumentaren «Cheer», ble dømt av en føderal dommer til 12 års fengsel etter anklager om overgrep mot barn, skriver BBC. Harris erkjente straffskyld i februar.

  En føderal dommer dømte onsdag 6. juli 2022 Jeremiah Harris til fengsel i 12 år etter anklager om overgrep mot barn.
  Foto: John Locher / AP
 • Schibsted-aviser trolig rammet av nytt dataangrep

  Sent onsdag kveld var flere av Schibsteds nettaviser nede. Mediekonsernet mener alt tyder på at det var et nytt dataangrep.

  Ifølge Bergensavisen gjaldt det blant andre VG, Bergens Tidende, Aftenposten og Stavanger Aftenblad.

  – Det er riktig at flere av Schibsteds aviser har opplevd ustabilitet i en periode nå i kveld, og alt tyder på at årsaken er et nytt tjenestenektangrep, sier kommunikasjonsdirektør Atle Lessum i Schibsted.

  Han opplyste klokka 23.16 at tjenestene var oppe eller på vei opp igjen.

  Onsdag i forrige uke opplevde både flere Schibsted-aviser og NRK problemer, og de bekreftet at de ble utsatt for et dataangrep. Samme dag startet også hackerangrep mot blant annet Arbeidstilsynet, Altinn, BankIDs nettside, Buypass, og flere andre nettsider. Også politiet ble rammet av angrepet.

  – Alt tyder på at angrepet kom fra et russisk og, jeg vil si, kriminelt miljø, sa justisminister Emilie Enger Mehl (Sp).

  Den russiske hackergruppa Killnet antas å stå bak angrepene.

  (NTB)