Dette trenger du
8 dl mikset tørket frukt i små biter, rosiner, korinter, sultanas, aprikos, sukat, røde cocktailebær
1 dl pistasjnøtter, grovhakket, evt. mandler eller valnøtter
1 dl konjakk
180 g smør
180 g brunt sukker
3 store egg
220 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1/2 ts malt nellik
1/2 ts malt muskat
1 ts malt kanel
1/2 dl konjakk eller brun rom til dynking av kaken
Slik gjør du
(Foto: NRK)
Mariner den tørkede frukten i 1 dl konjakk i ett døgn.
Pisk smør og sukker luftig, og pisk inn ett og ett egg.
Bland sammen siktet mel, vaniljesukker, bakepulver og krydder. Bland så frukten og nøttene inn i melet og rør inn smørblandingen.
Kle en springform på cirka 21 cm med bakepapir. Hell i røren og stek kaken ved 150 grader i cirka 1 time og 45 minutter.
Dekk kaken med folie etter en time så den ikke blir for mørk. Avkjøl kaken i formen og dynk den med konjakk eller rom. Oppbevar kaken kjølig, gjerne i en boks med lokk. Lag kaken god tid før den serveres, den blir bare bedere og bedre av å stå.
Tips:
Pynt kaken med et mønster av hele skållede mandler før steking.