Hopp til innhold

Julefest hos Elisabeth Andreassen

Med 91 Stomperud som coverfoto ble årets første julesampleplate presentert hjemme hos Elisabeth Andreassen.

Willian Kristoffersen og Tore Halvorsen
Foto: Marius Alstedt

Det var ikke en kjedelig dag hjemme hos Elisabeth Andreassen i dag. Der var flere av de medvirkende artister på platen samlet for å lage julekurver og bake pepperkakehus.

Rune Alstedt og Elisabeth Andreassen
Foto: Marius Alstedt

Pepperkake og julekurv

Blant pepperkakehus og julekurver var artistene samlet for å presentere den nye platen, men kanskje mest for å kome i julestemning. 

Det var både "gamle" og "nye" artister som var samlet hos "Bettan".

- Ja, som i en kjøttsuppe, ler Elisabeth Andreassen.

De ville feire tradisjonell jul "åkke som". De som klippet og bakte var: Gaute Ormåsen, Olav Stedje, Eldar Vågan, Tore Halvorsen og William Kristoffersen fra Ole Ivars, Anne Nørdsti og vertinnen selv Elisabeth Andreassen.

"Bettan" ba Nitimens reporter Rune Alstedt om en dans til Olav Stedjes "Det Lyser I Stille Grender": Et danseforsøk som ikke ble 100 % vellykket.

Se flere bilder her

Kulturstrøm

 • Formkraft i to generasjoner

  – Det er virkelig to markante kunstnere vi snakker om: To kvinner som hver især ruver i nyere norsk kunsthistorie, og som gjennom vidt forskjellige medier har utviklet sine egenartede og individualiserte formspråk, skriver kunstkritiker Mona Pahle Bjerke om utstillingen «Bølger og måne» med Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum.

  Bilde fra utstillingen «Bølger og måne» av Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum
  Terningkast 6 Kunst

  «Her skjer det virkelig ting i utstillingsrommet»

  ANMELDELSE: «Bølger og måner» av Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum

 • Blues-pioneren John Mayall er død

  Den britiske artisten John Mayall er død, 90 år gammel. Hans band The Bluesbreakers var sentralt i karrieren til senere superstjerner som Eric Clapton og Mick Fleetwood.

  Musikeren døde mandag i sitt hjem i California, heter det i en kunngjøring på Mayalls Instagram-konto. Han hadde familien sin rundt seg, melder nyhetsbyrået AP.

  – Helseplagene som tvang John til å avslutte sin storslåtte turnékarriere, førte til slutt til fred for en av verdens største helter på veien. John Mayall ga oss 90 år med utrettelig innsats for å lære bort, inspirere og underholde, heter det.

  En rekke artister har spilt i John Mayalls band, blant dem Eric Clapton og Jack Bruce, som senere dannet Cream. Det har også Mick Fleetwood, John McVie og Peter Green, som senere spilte i Fleetwood Mac, samt Mick Taylor, som spilte fem år i Rolling Stones.

  John Mayall har holdt konserter i Norge flere ganger, deriblant på Notodden Blues festival i 2004 og 2013.

  Mayall gav ut sitt første album i 1966.

  Han ble innlemmet i Blues Hall of Fame i 2016.

  I fjor ble han nominert til Grammy klassen Best Traditional blues album, for albumet «The sun is shining down».

  NTB/NRK

  Bluesartisten John Mayall er død. Bildet viser Mayall mens han spiller munnspill og holder rundt en mikrofon. Bildet er fra Montreux Jazz Festival i Montreux, Sveits, sent mandag 7. juli 2008
  Foto: Sandro Campardo/Keystone / AP/NTB
 • «Kjærlighet» til filmfestivalen i Venezia

  Den norske spelefilmen «Kjærlighet» av Dag Johan Haugerud er teke ut i hovudkonkurransen på filmfestivalen i Venezia, og kan dermed vinne Gulløven.

  Det er første gong på 38 år at ein norsk spelefilm er invitert til hovudkonkurransen i det som er verdas eldste filmfestival, og ein av dei tre viktigaste filmfestivalane i verda, saman med Cannes og Berlin.

  Regissør Dag Johan Haugerud
  Foto: Baard Henriksen