NRK Meny
Normal

Jule-TV og medieåret 2008

Julaften og TV henger sammen, og NRK dominerer. Og Kurers mediepratere oppsummerer medieåret 2008.

Hør Kurer 121: Jule-TV og Medieåret 2008

I dette programmet møter du først NRKs forskningsleder Kristian Tolonen og tradisjonsbundne trøndere, som alle snakker om TV-tradisjoner på julaften.

Medieprat om medieåret

Kurers mediepratere starter også oppsummeringa av medieåret 2008, og fortsetter i de neste to programmene. Denne gangen tar de for seg lokalradiostriden, Radio Norges suksess og eierskapsstrukturer i norske medier.

Mediepraterne er: Tanja Storsul, førsteamanuensis ved institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, Per Arne Kalbakk, direktør for den nye Marienlystdivisjonen i NRK og Gunnar Flikke, tidligere sjefredaktør i Adresseavisen.

Kurer NRK P2

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK