Hopp til innhold

Judas rocket Trondheim

Svette rockfans i stekende sommersol gledet seg over fem konserter på Trondheim Rockfestival lørdag. Og festivaldagens hovedattraksjon sviktet heller ikke.

Rob Halford og Glenn Tipton i Judas Priest

Rob Halford og Glen Tipton i Judas Priest imponerte Trondheim Rockfestival lørdag.

Foto: Arne Kristian Gansmpo

Terje Storli måtteskifte bass under første låt.

Terje Storli i Stage Dolls måtte skifte bass under første låt.

Foto: Arne Kristian Gansmo
Pagans Mind åpnet Trondheim Rockfestival

Pagans Mind sparte ikke på desibelene da de åpnet Trondheim Rockfestival lørdag.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK
Immortal på Trondheim Rockfestival

Immortal leverte sin svarte metal med overbevisning.

Foto: Jørn Gjersøe, NRK

Les også: Norge er klar for Judas Priest

Lørdag ettermiddag startet Trondheim Rockfestival i stekende sol og til svært høy lyd fra første band på plakaten, Pagans Mind.

På forhånd var det solgt lite billetter, omkring 2.500, til endags-festivalen. Men festivalsjef Kristian Digre var opptimist etter at portene hadde vært åpne et par timer.

- Stor pågang

- Det er stor pågang, så det ser definitift lysere ut i forhold til billettsalget, forteller Digre.

Dermed kan det se ut til at festivalens definitivt heldige forhold til værgudene denne sommerdagen slår godt ut for billettsalget.

Kom greit fra det

Trønderske Stage Dolls var andre band ut på parkeringsplassen utenfor Lerkendal Stadion lørdag. Bandet leverte et sett av sine beste låter og kom greit fra det, til tross for enkelte tekniske problemer.

Etter trønderbandet var det glamrockerne i Quireboys sin tur. Bandet spilte gjennom settet sitt uten å imponere nevneværdig, for et fortsatt litt glissent publikum. De fleste hadde antagelig bestemt seg for å vente med å komme til de største banda kom på scenen.

Mørkt og brutalt

Immortal var nest siste band på scenen før kveldens hovedattraksjon. Bandet leverte sin sedvanlige mørke og brutale metal til et tilsynelatende tilfreds publikum.

Men det var først da Judas Priest kom på scenen at publikum virkelig fikk det de var kommet for. De britiske «metalgudene» har ikke tapt seg etter å ha vært med i gamet siden tidlig på 70-tallet.

Enorm slagerparade

Bandet var i Norge allerede i 1974, og undertegnede så bandet i Drammenshallen i 1986, men under konserten lørdag spilte de ingen av låtene fra plata de var aktuelle med den gangen - «Turbo Lover».

Men likevel fikk publikum en enorm slagerparade fra alle bandets perioder. Neste uke slipper Judas Priest sitt nye doble konseptalbum «Turbo Lover». Fire låter fra dette albumet var pent innlemet i setlista.

Bergen kan glede seg til konserten søndag.

Positivt billettsalg

Hva gjelder billettsalg ble det heller ikke så skuffende som det lenge så ut til. Før lørdagen var det bare solgt 2.500 billetter til Trondheim Rockfestivals første dag. Men totalt ble det omsatt 4.000 før dagen var omme.

Det man har tapt på mindre billettsalg enn ventet lørdag tar man igjen når Iron Maiden fyller Lerkendal Stadion i juli.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.