NRK Meny
Normal

Judas rocket Trondheim

Svette rockfans i stekende sommersol gledet seg over fem konserter på Trondheim Rockfestival lørdag. Og festivaldagens hovedattraksjon sviktet heller ikke.

Rob Halford og Glenn Tipton i Judas Priest

Rob Halford og Glen Tipton i Judas Priest imponerte Trondheim Rockfestival lørdag.

Foto: Arne Kristian Gansmpo

Terje Storli måtteskifte bass under første låt.

Terje Storli i Stage Dolls måtte skifte bass under første låt.

Foto: Arne Kristian Gansmo
Pagans Mind åpnet Trondheim Rockfestival

Pagans Mind sparte ikke på desibelene da de åpnet Trondheim Rockfestival lørdag.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK
Immortal på Trondheim Rockfestival

Immortal leverte sin svarte metal med overbevisning.

Foto: Jørn Gjersøe, NRK

Les også: Norge er klar for Judas Priest

Lørdag ettermiddag startet Trondheim Rockfestival i stekende sol og til svært høy lyd fra første band på plakaten, Pagans Mind.

På forhånd var det solgt lite billetter, omkring 2.500, til endags-festivalen. Men festivalsjef Kristian Digre var opptimist etter at portene hadde vært åpne et par timer.

- Stor pågang

- Det er stor pågang, så det ser definitift lysere ut i forhold til billettsalget, forteller Digre.

Dermed kan det se ut til at festivalens definitivt heldige forhold til værgudene denne sommerdagen slår godt ut for billettsalget.

Kom greit fra det

Trønderske Stage Dolls var andre band ut på parkeringsplassen utenfor Lerkendal Stadion lørdag. Bandet leverte et sett av sine beste låter og kom greit fra det, til tross for enkelte tekniske problemer.

Etter trønderbandet var det glamrockerne i Quireboys sin tur. Bandet spilte gjennom settet sitt uten å imponere nevneværdig, for et fortsatt litt glissent publikum. De fleste hadde antagelig bestemt seg for å vente med å komme til de største banda kom på scenen.

Mørkt og brutalt

Immortal var nest siste band på scenen før kveldens hovedattraksjon. Bandet leverte sin sedvanlige mørke og brutale metal til et tilsynelatende tilfreds publikum.

Men det var først da Judas Priest kom på scenen at publikum virkelig fikk det de var kommet for. De britiske «metalgudene» har ikke tapt seg etter å ha vært med i gamet siden tidlig på 70-tallet.

Enorm slagerparade

Bandet var i Norge allerede i 1974, og undertegnede så bandet i Drammenshallen i 1986, men under konserten lørdag spilte de ingen av låtene fra plata de var aktuelle med den gangen - «Turbo Lover».

Men likevel fikk publikum en enorm slagerparade fra alle bandets perioder. Neste uke slipper Judas Priest sitt nye doble konseptalbum «Turbo Lover». Fire låter fra dette albumet var pent innlemet i setlista.

Bergen kan glede seg til konserten søndag.

Positivt billettsalg

Hva gjelder billettsalg ble det heller ikke så skuffende som det lenge så ut til. Før lørdagen var det bare solgt 2.500 billetter til Trondheim Rockfestivals første dag. Men totalt ble det omsatt 4.000 før dagen var omme.

Det man har tapt på mindre billettsalg enn ventet lørdag tar man igjen når Iron Maiden fyller Lerkendal Stadion i juli.

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3