NRK Meny
Normal

Judas Priest til Trondheim

Det er duket for tidenes rockesommer i Trøndelag i år. Fra før har vi hørt at byen får besøk av både Def Leppard og Iron Maiden, men i dag ble det klart at nok en britisk rockestorhet er på vei til trønderhovedstaden.

Judas Priest

Judas Priest avslutter årets utgave av Trondheim Rockfestival.

Foto: JAE C HONG / AP

Def Leppards frontfigur Joe Elliot - her fra konserten i Skedsmohallen i 1988.

spiller på Trondheim Rockfæst: Def Leppard og frontfigur Joe Elliot - her fra en konsert i Skedsmohallen i 1988.

Foto: Hanssen, Eystein / SCANPIX

Les flere metal-nyheter!

Det kan se ut til å bli tidenes rockesommer i Trøndelag. Først fikk vi meldingen om Iron Maiden, deretter Def Leppard – og nå: Judas Priest!

Def Leppard på Rockfæst

I desember ble det nemlig klart at Def Leppard skal spille på den første utgaven av Trondheim Rockfæst på torget i byen den 24. mai.

Dette skal bli en årlig tradisjon med en endagsfestival arrangert av blant andre festivalsjef Svein Bjørge og TNT-trommis Morten «Diesel» Dahl.

Bare tre dager tidligere, den 21. mai, spiller for øvrig bandet på Classic Rock Festvial i Sandnes og 23. mai besøker rockerne Fredrikstad.

Innflytelsesrike rockere

Torstein Flakne, Stage Dolls

Spiller på Trondheim Rockfestival: Torstein Flakne og Stage Dolls.

Foto: Therese Jensen

Men torsdag kom nyheten om at «konkurrenten» Trondheim Rockfestival også har fått et stort rockenavn med storhetstid på 80-tallet på kroken. Lørdag den 7. juni står nemlig de britiske rockerne i Judas Priest på scenen på Lerkendal.

De klassiske rockerne i Judas Priest spilte sin første konsert i 1971. De ble et av de mest innflytelsesrike banda i sin sjanger på 70-tallet og hadde sin storhetstid på starten av 80-tallet med låter som «Living After Midnight», «Breaking the Law» og «You've Got Another Thing Comin'».

Mot slutten av 80-tallet og i løpet av 90-tallet har imidlertid bandet spilt en hardere form for metal.

Vil vise fram norske og trønderske band

Crazy Lixx

Spiller på Trondheim Rockfestival: Crazy Lixx.

Foto: Promo

Trondheim Rockfestival går av stabelen fredag 6. og lørdag 7. juni og Judas Priest blir siste band ut lørdag kveld. I en pressemelding forteller festivalen at de har som mål å vise fram norske band, med hovedvekt på trønderske, for et stort publikum.

Dermed blir Stage Dolls et naturlig valg. I tillegg kommer trønderske Daisy’s Dead som spiller hard rock i samme gate som Guns N’ Roses

Men festivalen har også fått med flere britiske band - nemlig Quireboys som hadde flere tungrock-hiter på 90-tallet som ”Hey You” og ”7 o’clock”. I tillegg kommer sleezbandet Crazy Lixx som er den siste store eksportartikkelen fra Sverige.

Det siste bandet Trondheim Rockfestival røper i denne omgang er Pagan’s Mind. Det norske progmetalbandet er ubestridte enere innen genren her i Norge, men er også regnet som et av de store i verden i dag, hevder festivalen i en pressemelding.

Kulturstrøm