NRK Meny
Normal

Jubilanten Radiodokumentaren

Kurer besøker denne gangen en NRK- jubilant som har vært på lufta i 20 år, nemlig Radiodokumentaren.

Bok: Radioens Rolls-Royce
Foto: NRK

Hør Kurer 156: Jubilanten Radiodokumentaren

Kurer-programleder Martin Jahr søker svar på hvordan man får regissert en god historie, ut fra den kaotiske virkeligheten.

Han har blant annet vært på redaksjonsmøte og etterpå snakka med Kari Hesthamar og selve "mamma radiodokumentar", Berit Hedemann.

Jahr har også tatt en togtur sammen med den trofaste lytteren Kaja Svarva Denstad, og de har fordypa seg i noen titalls timer kvalitetsradio.

Kulturstrøm

 • Obama til Netflix

  Barack og Michelle Obama har signert en flerårig produksjonsavtale med Netflix, skriver New York Times. – Noe av det fineste i presidentperioden var det å møte folk og kunne bringe deres historier til et større publikum. Vi er derfor svært glade for denne avtalen, sier paret i en uttalelse. De sier de vil løfte frem talenter og inspirerende unge stemmer for å spre empti og forståelse. Det tidligere presidentparet har startet produksjonssleskapet Higher Ground Productions sammen.

  Michelle og Barack Obama
 • Selger historiske kjærlighetsbrev

  I 1896 skrev Marcel Proust kjærlighetsbrev til den kjente komponisten Reynaldo Hahn. De var to av datidens store kulturstjerner, og kjærligheten mellom dem var holdt hemmelig. denne uken selger en slektning av den verdenskjente forfatteren flere enn 70 av Prousts private dokumenter. De består blant annet av utkast til romaner, bøker og kjærlighetsbrev som kan kaste nytt lys over Proust og historien, skriver The Guardian. Lære mer om mannen bak verdens lengste roman her: Ni ting du ikke visste om Proust

  Marcel Proust, et bilde tatt ca 1896
  Foto: - / Afp/Scanpix