Hopp til innhold

– Ekstra rått at Europa likte låta vår så godt

JOWST skal representere Norge i Eurovision Song Contest, noe som betyr at Joakim With Steen og Aleksander Walmann reiser til Kiev i mai.

Joakim With Steen og Aleksander Walmann vant MGP som duoen JOWST.

Lørdagens finale i Melodi Grand Prix var den 55. i historien. På scenen kjempet ti finalister om å få representere Norge i Kiev i mai, og folket, med litt innflytelse fra ti internasjonale juryer, ble det først valgt fire gullfinalister.

JOWST ble favoritten til fire av juryene og fikk med det størst internasjonal støtte av alle kveldens artister.

– Det er det som er kult! Jeg er veldig glad for at Norge også liker oss, men vi må gjøre det bra ute i Europa, sier Joakim With Steen, som er mannen bak navnet JOWST, til NRK.

Med seg på scenen under kveldens Melodi Grand Prix-opptreden hadde han vokalist Aleksander Walmann, og sammen fremførte de poplåten «Grab The Moment».

Hør hele vinnerlåten under:

JOWST skal representere Norge i Eurovision-finalen. Joakim With Steen og Aleksander Walmann får reise til Kiev i mai. Her er hele vinnerlåta!

Hadde ikke trua på norske stemmer

Melodi Grand Prix 2017

JOWST med «Grab The Moment»reiser til finalen i Kiev.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Duoen hadde allerede pratet om på bakrommet at de trodde låten ville slå an internasjonalt, men de er begge overrasket over den norske støtten.

– Denne låten er laga for verden, ikke for Norge – selv om den skal representere Norge, og det er vi veldig glade for, sier Joakim.

– Nå skjer det i Kiev, vi satser på å ta Kiev, legger Aleksander til.

Nådde nesten opp

På fjerdeplass kom Ulrikke med sangen «Places».

Melodi Grand Prix 2017

Ulrikke med sangen «Places» ble også valgt ut som gullfinalist.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

På tredjeplass kom Elin & The Woods med sangen «First step in faith/Oadjebasvuhtii».

Melodi Grand Prix 2017

Elin & The Woods synger sangen «First step in faith/Oadjebasvuhtii».

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Og på andreplass kom Ammunition med sangen «Wrecking Crew».

Melodi Grand Prix 2017

Åge Sten Nilsen i gruppen AMMUNITION fremfører låten WRECKING CREW.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Annerledes stemmeopplegg

I år benyttet MGP seg av en internasjonal jury. Dette er en del av NRKs plan for å vinne Eurovision Song Contest, noe som ble resultatet de forrige to gangene denne jurymetoden ble benyttet.

Det var i 1985 og 1995, da henholdsvis Bobbysocks og Secret Garden ble Norges representanter og vant Eurovision.

De internasjonale juryene kom fra Armenia, Finland, Irland, Israel, Malta, Storbritannia, Sverige, Tyskland, Ungarn og Østerrike, og har vært med på å velge ut de fire gullfinalistene. I hovedfinalen er det bare det norske folk som fikk ha en finger med i spillet.

Over tusen bidrag

Av over 1000 innsendte bidrag, ble ti valgt ut til å konkurrere om å bli Norges håp i den store musikkonkurransen. Eurovision-finalen finner sted 9.–13. mai i Kiev, Ukraina etter at krimtataren Jamala vant i Stockholm i fjor med låten «1944».

Det er den 62. utgaven av Eurovision Song Contest og 43 land skal delta i årets konkurranse. Portugal og Romania returnerer til konkurransen etter en pause på ett år, mens Bosnia og Hercegovina trekker seg grunnet økonomi.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP