NRK Meny
Normal

Journalister på facebook

Kurer inviterer to redaktører og en medieforsker til medieprat.
Det handler om hvordan journalister kan bruke sosiale medier som f.eks. facebook, og hvilke etiske fallgruver man må prøve å unngå.

Jens Stoltenberg
Foto: Skjermdump

Hør Kurer 133: Journalister på facebook

Kurers mediepratere denne uka er:

Geir Arne Bore, ansvarlig redaktør i Drammens Tidende, Hilde Sandvik, debattredaktør i Bergens Tidende og Tanja Storsul, førsteamanuensis ved institutt for medier og kommunikasjon ved universitetet i Oslo.

De er på facebook og twitter alle tre. På twitter finner du dem som @geirbore, @hildesandvik og @TanjaStorsul.

Mektig avismann

Kurers mediehistoriker Henrik G. Bastiansen er tilbake i Kurerspalta "norske mediepersonligheter".

Johan Ona

Johan Ona, konsernsjef i Arbeiderpressen 1948-74

Foto: Scanpix / SCANPIX

Denne gangen handler det om Johan Ona, som Bastiansen kaller Norges mektigste avismann. Ona ledet Arbeiderpressens over 40 aviser etter krigen.

Teknikerens kabaret

I ukas klipp fra radioarkivet skal vi helt tilbake til 1940 og programmet "teknikerens kabaret". Tekniker Andreas Kleve forteller programleder Einar Schibbye om alt mikrofonen har vært med på, og gir oss et eksempel med Hartvig Kiran fra badestranda på Ingierstrand.

Kulturstrøm

  • Politiet undersøker Avicii-dødsfall

    Politiet i Oman undersøker dødsfallet til den svenske DJ-en, musikeren og produsenten Tim Bergling, kjent som Avicii. – Vi har ikke mer informasjon om dødsfallet ennå, men jobber videre med det. Det er en prioritert sak, sier politiet til Expressen.

  • Madonna sørger over Avicii

    Tragisk, skriver popstjernen Madonna om den svenske DJ-en Aviciis død. De to samarbeidet om flere musikkprosjekter. Madonna delte et bilde av de to på sin Instagram-konto fredag kveld.

    Laster Instagram-innhold