Hopp til innhold

Journalister på facebook

Kurer inviterer to redaktører og en medieforsker til medieprat.
Det handler om hvordan journalister kan bruke sosiale medier som f.eks. facebook, og hvilke etiske fallgruver man må prøve å unngå.

Jens Stoltenberg
Foto: Skjermdump

Hør Kurer 133: Journalister på facebook

Kurers mediepratere denne uka er:

Geir Arne Bore, ansvarlig redaktør i Drammens Tidende, Hilde Sandvik, debattredaktør i Bergens Tidende og Tanja Storsul, førsteamanuensis ved institutt for medier og kommunikasjon ved universitetet i Oslo.

De er på facebook og twitter alle tre. På twitter finner du dem som @geirbore, @hildesandvik og @TanjaStorsul.

Mektig avismann

Kurers mediehistoriker Henrik G. Bastiansen er tilbake i Kurerspalta "norske mediepersonligheter".

Johan Ona

Johan Ona, konsernsjef i Arbeiderpressen 1948-74

Foto: Scanpix / SCANPIX

Denne gangen handler det om Johan Ona, som Bastiansen kaller Norges mektigste avismann. Ona ledet Arbeiderpressens over 40 aviser etter krigen.

Teknikerens kabaret

I ukas klipp fra radioarkivet skal vi helt tilbake til 1940 og programmet "teknikerens kabaret". Tekniker Andreas Kleve forteller programleder Einar Schibbye om alt mikrofonen har vært med på, og gir oss et eksempel med Hartvig Kiran fra badestranda på Ingierstrand.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober