Jorun Vang

- På Toten lever jeg det gode liv. Hver dag gleder jeg meg over vakkert jordbrukslandskap med utsikt over Mjøsa, trives i lag med blide sambygdinger og koser meg med aktiviteter jeg liker. Jorun Vang vil lete etter godfølelsen når hun nå overtar stafettpinnen som programleder for Norge Rundt.

Jorun Vang
Foto: John Nøstdal / NRK

Mange slags lykke

- godfølelsen kan dukke opp når du minst aner det, sier Jorun Vang. Kanskje oppdager du ikke før etterpå at det var nettopp det det var, altså en god opplevelse som løfta deg litt ekstra.

Den nye programlederen for Norge Rundt får godfølelse av å oppleve nye steder, la seg beruse av konserter, nyte natur, spise god mat med familie og venner, grave i hagen, gå turer i skog og mark og treffe nye mennesker. Alt dette håper Jorun Vang å oppleve mye mere av når hun nå skal jakte på gode opplevelser Norge Rundt.

Totenlandskap

Landskap på Toten

Foto: Turistkontoret Gjøvik-Toten

Bære je ser Mjøsa

For oss som bor rundt Mjøsa er det enten sol eller Mjøsutsikt som gjelder. Noen er så heldige at de har begge deler. Vi som bor på vest-sida nyter tidlig morgensol, men må tåle å se sola skinne over Neslandet på kveldstid.

Østre Toten er en jordbrukskommune med poteter og grønnsaker som hovednæring. Samtidig er det mye spennende på nyskapingsfronten og både design og utvikling av produkter til både it- og oljeproduksjon finner du her. Les om Gjøvikregionen her

Østre Toten er en av 26 kommuner i Oppland fylke, et spennende fylke der du kan oppdage alt fra Jotunheimens tinder, seterbruk i Valdres og seilbåtliv på Mjøsa til kafeliv i gågata på Gjøvik og Lillehammer eller industrieventyr på Raufoss.

Ved Vågåvatnet

Ved Vågåvatnet

Foto: Jorun Vang / NRK

God stemning

Journalistyrket var også en god oppdagelse. Utgangspunktet var Norges Blindeforbund som trengte innleser til lydavisa for Oppland. Jorun Vang fikk oppleve gleden med å springe rundt med mikrofon og hele tida møte nye steder og mennesker.

Programleder NRK Østnytt
Foto: NRK

Etter et par år fikk hun engasjement i NRK Hedmark og Oppland og der har hun nå jobbet i 10 år både som reporter, nettjournalist og som programleder i radio og TV.

Fram til 1. september håper Jorun Vang at hun kan ta med TV-seerne på aktiviteter og opplevelser som kan sette dem i en god stemning på fredagskvelden.

Gir godfølelse hele uka

Utover sommeren blir det både folkedans og padling i vakkert kystlandskap, vi skal til seters for å gjøre oss fete og vi skal få ned pulsen i et bygdesamfunn med sneglefart som motto.

Hver fredag blir en ny opplevelse som vil gi deg godfølelse for resten av uka. Gå ikke glipp av Norge Rundt.

Kulturstrøm

  • Glastonbury er avlyst

    Den britiske mustikkfestivalen Glastonbury er avlyst for andre år på rad, på grunn av koronapandemien. Festivalen er verden største utendørs musikkfestival. Folk som har kjøpt billetter for i år vil kunne bruke dem neste år, opplyser arrangørene.

  • Sperrer kinesisk Twitter-konto

    Twitter har sperret kontoen til Kinas ambassade i USA etter publisering av et innlegg som forsvarer behandlingen av uigurer i Xinjiang der Kina er anklaget for grove menneskerettsbrudd. Meldingen er skjult men ikke fjernet, skriver Bloomberg.