Jorun Stiansen med halsverk og feber: – Kjipt å bli sjuk

Jorun Stiansen har dei siste dagane vore sengeliggjande. Nå gjer ho alt ho kan for å bli frisk til Stjernekamp-framføringa laurdag kveld.

Jorun Stiansen

USIKKERT OM HUN KAN STILLE: Jorun Stiansen har forkjøling i kroppen.

Foto: Mairi Macdonald / Mairi Mcdonald

«Håpar eg har lyd til i morgon kveld».

Det skriv Jorun Stiansen på melding fredag formiddag.

På grunn av halsverk og feber har venndølen gitt seg sjølv taleforbod, og samtalen vi har med henne må gå over melding.

Med forkjøling i kroppen står stjernekamp-framføringa i fare.

Men blir ho betre er det mykje å glede seg til.

37-åringen har tatt dommarane og publikum med storm i årets Stjernekamp. Etter ein litt nervøs start har ho etter kvart briljert med energi, show og stemmeprakt.

Jorun Stiansen Stjernekamp 28. august 2021

Jorun Stiansens premiere på Stjernekamp.

Foto: Jorun Stiansen
Jorun Stiansen under generalprøven for tredje episode av Stjernekamp, 11. september 2021.

Jorun Stiansen under generalprøvene for prorgam tre i Stjernekamp.

Jorun Stiansen Stadionrock

Jorun Stiansen etter stadionrock-framføring

Jorun Stiansen Opera

Jorun Stianen førre laurdag då ho sang opera.

Denne veka er det Country-sjangeren ho og resten av artistane skal bryne seg på.

Jorun Stiansen skal synge «Honey, I'm Home» av Shania Twain.

Vi melda med Jorun Stiansen om korleis Stjernekamp har vore, korleis ho har jobba med angsten, kvifor ho samanliknar seg sjølv med ein godt stekt pizza, og kva ho skal gjere for å bli frisk nok til laurdagens framføring!

Oda Elise:Hei! Aller fyrst: Korleis er formen?
Jorun:Formen er stigende, men feber og halsverk er noe gørr, altså.
Oda Elise:Såpass ja😔 Kva føler du om det? Kva tenker du om sendinga?
Jorun:Om jeg så skal kravle opp på den scenen så skal jeg gjennomføre. Noe annet er ikke diskutabelt.
Men jeg må si det er litt kjipt å bli syk i den uka som det har vært en drøm og favoritt å få lov å bli med i. Men det er jo den sykdomstiden nå, da. Og timinga kan ingen gjøre noe med.
Oda Elise:Skjønar! Du har viljestyrke, det må eg seie! Du har jo vore sjuk heile veka. Korleis har oppladinga vore?
Jorun:Haha tusen takk😂🙏🏽Jeg var med på lydprøven og gjorde en såkalt markering, hvor jeg markerer enkelte ord og gjorde det jeg skulle av koreografi. Men jeg fikk ikke sunget ut. Og det var så vanskelig, for bandet gjør en kanonjobb og de spiller låten så rått😆 Så det var vanskelig å skulle være heilt tyst🙊
Jorun:
Oda Elise:Ser den! 😌 Eg kryssar fingrane for at formen er betre i morgon! 🤞🏻🙌🏼
Korleis har det vore å vere med i Stjernekamp så langt?
Jorun:Herlig fred, siden jeg fikk vite om Stjernekamp har dette vært det mest innholdsrike og sterke året følelsesmessig for meg siden 2005 og Idol. At jeg skulle kjenne på så mange forskjellige følelser og endelig klare å ta meg selv tilbake på en måte bare Stjernekamp kunne være med å bidra på, har vært fantastisk.
Jorun:Jeg har brukt et bilde på hvordan jeg har hatt det de siste 12 årene; jeg har vært som en rund pizza hvor ett av stykkene ikke er helt gjennomstekt. Det var liksom den siste biten inni meg som trengte å få prøve seg i aksjon, fremfor å bare sitte hos psykologen min å snakke om det ene stykket som aldri blir helt gjennomstekt😂 Eksponeringsterapi og denne deltakelsen i Stjernekamp har vært avgjørende for meg. Endelig så føler jeg meg som en godt stekt pizza😂🙏🏽👍🏽
Oda Elise:Det er eit herleg bilde! 🥳Du har jo vore open om angsten. Kan du seie litt om korleis du har jobba med å kome attende til scena?
Jorun:Det hele er en prosess. Og har vært en laaaang prosess siden 2005.
Jorun:De skrittene jeg har tatt, at jeg i det hele tatt turte å si ja, at jeg gjennomførte første låten i program én hvor jeg fysisk og psykisk ikke trodde jeg var klar for likevel, men så klarte jeg det (!). Det enorme støtteteamet jeg har rundt meg har altså gitt meg en selvtillit og tro igjen på meg sjøl som jeg sist hadde som 20-åring.
Jorun:Jeg føler meg heldig og ydmyk, og kjenner en veldig trang til å fortelle andre som sliter med angst at det er mulig å bli kvitt den. Det er mulig å jobbe seg gjennom den. Det er håp!
Oda Elise:Det er veldig inspirerande å høyre! 🤩 Det ser også ut som at du og kjærasten har det veldig fint saman. Kva betyr han for deg?
Jorun:Han betyr alt. Han har sett meg på mitt laveste, men har alltid vært der og plukka meg opp igjen, og heia på meg heile veien, og ønska at jeg skulle ta meg selv og kontrollen tilbake. Egil er en bauta og mentor. Jeg er utrolig takknemlig for han.
Jorun:
Oda Elise:💞💞
Viss vi skal attende til Stjernekamp: No er det country som står for tur - kva forhold har du til den sjangeren ?
Jorun:Jeg er jo frå bygda! Haha. Og kåntrimusikk er for meg forbundet med landet, arbeidsfolk, dialekter og historier, og en god dose selvironi og fokus på å holde det «ekte».
Jorun:Den joviale og muntre tona det er i kåntrimusikken er noe som tiltaler meg veldig😂 Og jeg ELSKER jo Dolly Parton og Johnny Cash, for eksempel. Så det var vanskelig å skulle velge bare én låt her😆😆!!
Oda Elise:Eg skjønar! 🤠 Kva var det som gjorde at du valde den låten du har vald?
Jorun:Jeg husker aller første gang jeg hørte «Honey, I'm Home» hjemme i Vennesla på musikkrommet vårt. Da var jeg 13 år og låten var altså sååååååå tøff husker jeg. Måten hun sang på, den litt rocka fremtoningen i verset og så den himla joviale munterheten i reffet! Asså🤠🤠🤠! Den er like gøy i dag syns jeg😆👍🏽👍🏽
Jorun:
Oda Elise:Herleg! 🤠 Kva synest du om responsen du har fått så langt i Stjernekamp?
Jorun:Jeg er overvelda. Når man har brukt 16 år på å snakke seg sjøl ned og straffe seg selv for å oppleve følelser som er helt normale er det klart at de tilbakemeldingene dommerne har gitt meg, OG til nå at publikum har stemt meg videre, er overveldende.
Jorun:Så tusen tusen takk til ALLE som har gått ved sida meg dette året og heia på meg. Det betyr mer enn de noen gang kan ane.
Oda Elise:Det er veldig vakkert! Siste spørsmål: Korleis skal du slappe av til i morgon?
Jorun:
Jorun:Resten av dagen blir på sofaen med dyna over meg, masse ingefær og sitron te og mye mat, og søvn. Og når jeg våkner er det litt serie-titting😂Sånn har jeg holdt på siden tirsdag, haha.

Så håper jeg at jeg har lyd til i morgen kveld. Jeg har sååå lyst å synge denne sangen, så jeg skal i all fall prøve mitt ytterste for å få frem noen strofer😆.

PS:

Som eit oppspark til neste veke blir det også eit gjestenummer med fire tidlegare Stjernekamp-deltakarar som alle eigde scena i hiphop: Nicoline (2016), Makeda (2017), Lisa Børud (2017) og Ingeborg Walther (2020).

Sjå Stjernekamp på NRK 1 laurdag kl. 20.10 eller i NRK TV.

Kulturstrøm

 • Picasso-kunst solgt for 835 mill.kr

  Elleve malerier og andre kunstverker av Pablo Picasso, er solgt på en Sotheby's-auksjon i Las Vegas for over 100 millioner dollar, rundt 835 millioner kroner. Det dyreste bildet ble maleriet «Kvinne med rød-oransje alpelue» fra 1938, som viser en av Picassos elskere, Marie-Therese Walter, melder Reuters.

  Picassobildet "Kvinne med rød-oransje alpelue" ble solgt på auksjon i Las vegars lørdag
  Foto: Ellen Schmidt / AP
 • Våpen avfyrt i vanvare to ganger

  Ved minst to tilfeller ble rekvisittvåpen utilsiktet avfyrt på Alec Baldwins filmsett før en kvinne ble drept, ifølge New York Times. Rettsdokumenter viser at politiet retter etterforskningen mot spesialisten som hadde ansvar for våpenet og for assistenten som ga det til Baldwin.

 • Tidligere problemer med våpenet

  Revolveren som tok livet av den amerikanske filmfotografen Halyna Hutchins denne uka, skal også tidligere har hatt problemer. Kilder opplyser til Los Angeles Times at det samme våpenet har gått av tidligere under filminnspillingen.

  Flere ansatte på settet bekrefter overfor avisen at revolveren gikk av to ganger forrige helg da Alec Baldwins stuntmann håndterte våpenet.