Hopp til innhold

Jørn Øiens øyeblikk

Hva får du dersom du parrer nordisk sound med fusion? - Svaret får du i Jazzklubben på søndag

Jørn Øien
Foto: Ann Iren Ødeby/Najonal Jazzscene

TRAILER: Jazzklubben med Moment

Et av de første bandene som fikk slippe til i Nasjonal Jazzscenenes nye lokaler midt på Karl Johan, var kvartetten Moment - anført av keyboardisten Jørn Øien. I Jazzklubben på NRK P2 og NRK Jazz søndag 15.juni kl 22:05 får du konserten deres fra 30.april .

Mellom Europa og USA

Referansene gikk både til 70-talls Jan Garbarek/Keith Jarrett og Jørn Øiens store forbilde Joe Zawinul da Moment hadde slippkonsert for sin nye plate "Paradiso" på Victoria

- Vi shopper litt både her og der, men forsøker å finne en rød tråd, sier Jørn Øien.

LES OG HØR ERLING WICKLUNDS anmeldelse av Moment: "Paradiso"

Moment på Victoria (Nasjonal jazzscene)

Osloband

Moment ble startet da Jørn Øien sammen med bassist Jens Fossum og trommeslager Andreas Bye ønsket å ha et "working-band i Oslo". Med Tore Brunborg på sax var kvartetten komplett. Musikken er stort sett akustisk, men innimellom krydret litt av Øiens synthpark.

Moment er:

Jørn Øien - tangenter og komposijoner

Tore Brunborg - tenorsax og fløyte

Jens Fossum - bass

Andreas Bye - trommer.

JAZZKLUBBEN SØNDAG 15.JUN KL 22:05

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP