Jørn og Steinar gjenforenes – igjen

Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen gjenforenes atter en gang på plate.

Steinar Albrigtsen og Jørn Hoel

Steinar Albrigtsen og Jørn Hoel har bare spilt inn én skive sammen, men har lang erfaring med å jobbe live sammen. Her i 2004 på Muddy Waters i Oslo.

Foto: K&U / K&U

Steinar Albrigtsen og Jørn Hoel

DEN GANG DA: Steinar Albrigtsen og Jørn Hoel i 1997, da de gav ut sin første skive sammen, «Get Together».

Foto: K&U / K&U

Jørn Hoel

Jørn Hoel spilte inn «comebackplaten» sin, «På grunn av dæ», i Whorehouse Studio hos Ernst Nikolaisen (i bakgrunnen). Nå har han og Steinar Albrigtsen vendt tilbake for å gjøre ny plate sammen etter 11 år.

Foto: K&U / K&U

Les også: Steinar Albrigtsen gjendikter Croce

De to gamle vennene og plateveteranene er for tiden titt og ofte innom studio og spiller inn også en del nye låter som de har skrevet sammen eller alene for å gjøre til fellesgods.

– Jørn-Steinar-låter kaller vi dem, smiler Jørn Hoel lunt, og spiller av en av låtene – det som antagelig blir første singel ut fra den kommende skiven – den vakre «Seven Shades of Blue».

Vin

Der gjør de to sin versjon av låten Beth Nielsen Chapman skrev, mens neste foreløpige versjon som Hoel spiller for NTB, «Burgundy», er hans egen – og handler nettopp om vin.

Dermed blir den kommende – foreløpig navnløse – skiven omtrent som forrige platesamarbeidsprosjekt, «Get Together» fra 1997: En sann blanding av coverlåter som passer til gutta og av egenskrevne sanger for anledningen.

Overskudd

– Jeg skrev en del låter til forrige gang, og Steinar har også skrevet til denne. Vi skal også skrive noen i fellesskap. Noen skal én av oss synge på, der den andre kommer inn i refrenget, men vi ønsker også en del låter der vi begge synger låten gjennom, fastslår Jørn Hoel.

Ellers er ikke rammene så veldig faste – for dette er ifølge ham et rent overskuddsprosjekt.

– Eneste ambisjon er å gi den ut! Det har vært moro, og å jobbe sammen om plate igjen ble mye artigere enn vi hadde trodd. Da vi kom i gang, ble vi raskt enige om å spille inn alt vi kommer på, ler Jørn Hoel.

Solide solokarrierer

De to gamle vennene har hver for seg solide solokarrierer. Da Jørn Hoel (51) i fjor kom med sin første plate på syv år, sitt tiende soloalbum «På grunn av dæ», solgte det i over 25.000 eksemplarer.

Steinar Albrigtsen (51) har på sin side trutt og sikkert levert nye plater; 12 album alene eller med musikalske venner siden 1990. Den siste er den spellemannominerte «Moment of Peace» fra 2007.

Begge disse platene ble spilt inn hos produsent Ernst Nikolaisen i hans Whorehouse Studio på Oslos østkant, og der jobber de også frem sin nye felles skive.

– Ble ivrige

– Vi har snakket om å lage en plate til i mange år, og nå fikk vi det omsider til. Og da ble vi litt ivrige, sier Jørn Hoel med et smil.

Sangene som de to nordnorske kameratene kaller for «Jørn-Steinar-låter», ligger i Simon & Garfunkel- og Crosby, Stills, Nash & Young-land.

– Vi er to individualister som går sammen. Det kan være vanskelig, men vi kjenner hverandre gjennom et langt liv. Det gjelder å finne konseptet, hva vi vil dette skal bli, og det har vi gjort nå. Mens «Get Together» ble mer av et bandkonsept, ønsker vi oss nå bare nærhet i vokalene våre, sier Hoel.

60 konserter

De to er allerede i gang med høstens store turné, som omfatter bortimot 60 konserter – og som er blitt kalt «et musikalsk gullbryllup», så lenge har de spilt sammen.

– Vi har jo mest erfaring med å jobbe live sammen. På denne turneen er det bare oss to på scenen, men vi høres jo ut som et helt band. Vi har et eget liverepertoar som vi gjør sammen, som vi har spilt i mange år. Der er vi innom begges mest kjente låter også, som folk gjerne vil høre, og så har vi også øvd inn en del nytt, blant annet noe fra den kommende platen, forteller Jørn Hoel.

Kulturstrøm