Hopp til innhold

Jørgen Mathisen er Young Star 2008

Juryen: En teknisk brilliant musiker med et enormt overskudd.

Prisvinner Jørgen Mathisen med Karin Krog

Prisvinner Jørgen Mathisen med Karin Krog under prisutdeling på Oslo Jazzfestival

Foto: unknown

Under Oslo Jazzfestival fredag 15. august mottok saksofonist Jørgen Mathisen Statkrafts Young Star stipend 2008. Stipendet består av kr. 50 000,- og inkluderer en spillejobb med et valgfritt prosjekt under påfølgende Oslo Jazzfestival.

Enstemmig valgt

Statkrafts Young Star stipend deles ut til en musiker i alderen 18 - 25 år som har gjort seg spesielt bemerket på lokalt, regionalt og/eller nasjonalt nivå. Mathisen ble enstemmig valgt av juryen som består av Karin Krog, Martin Revheim, Bugge Wesseltoft og Stein Dale.

Juryen uttaler følgende om årets mottaker:

Jørgen Mathisen er en musiker med et enormt overskudd, og han er teknisk briliant. Han kom inn i jazzmiljøet som et skudd og har markert seg tydelig som musiker de siste årene.

23 år gamle Jørgen Mathisen fra Oslo er utdannet ved jazzlinja på NTNU og har allerede markert seg gjennom band som The Core, Zanussi 5, Humwee, Supersonic Rocketship og Trondheim Jazzorkester. Mathisen er også aktuell med en ny trio sammen med bassist Per Zanussi og trommeslager Franklin Kiermayer.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.