Jørgen Mathisen er Young Star 2008

Juryen: En teknisk brilliant musiker med et enormt overskudd.

Prisvinner Jørgen Mathisen med Karin Krog

Prisvinner Jørgen Mathisen med Karin Krog under prisutdeling på Oslo Jazzfestival

Foto: unknown

Under Oslo Jazzfestival fredag 15. august mottok saksofonist Jørgen Mathisen Statkrafts Young Star stipend 2008. Stipendet består av kr. 50 000,- og inkluderer en spillejobb med et valgfritt prosjekt under påfølgende Oslo Jazzfestival.

Enstemmig valgt

Statkrafts Young Star stipend deles ut til en musiker i alderen 18 - 25 år som har gjort seg spesielt bemerket på lokalt, regionalt og/eller nasjonalt nivå. Mathisen ble enstemmig valgt av juryen som består av Karin Krog, Martin Revheim, Bugge Wesseltoft og Stein Dale.

Juryen uttaler følgende om årets mottaker:

Jørgen Mathisen er en musiker med et enormt overskudd, og han er teknisk briliant. Han kom inn i jazzmiljøet som et skudd og har markert seg tydelig som musiker de siste årene.

23 år gamle Jørgen Mathisen fra Oslo er utdannet ved jazzlinja på NTNU og har allerede markert seg gjennom band som The Core, Zanussi 5, Humwee, Supersonic Rocketship og Trondheim Jazzorkester. Mathisen er også aktuell med en ny trio sammen med bassist Per Zanussi og trommeslager Franklin Kiermayer.

Kulturstrøm

 • Bond klar for Sæbø?

  Sæbø i Ørsta skal være klar for innspillingen av en ny James Bond film, melder TV 2. Flere varebiler merket med Pinewood og Movie Makers har ankommet sunnmørsbygda. Pinewood er kjent som innspillingsstudio for James Bond-produksjonene. Flere uavhengige kilder bekrefter overfor TV 2 at disse er engasjert i Bond-opptak de nærmeste dagene. I følge kanalen har produksjonen fått tillatelse til å stenge av Sæbø sentrum tirsdag og onsdag.

  James Bond filminnspilling Sæbø
  Foto: Rune Sæbønes/Møre Nytt
 • Diop fikk pris

  Regissør Mati Diops "Atlantics" fikk Juryens Store Pris under Cannes Film Festival lørdag kveld. Diop var første svarte kvinne til å bli nominert. Det er den nest-mest prestisjefylte prisen i Cannes etter Gullpalmen.

 • Palme d'Or til Bong Joon-ho

  Bong Joon-ho vant, som første sørkoreaner, hovedprisen, Gullpalmen, under filmfestivalen i Cannes for den kritikerroste svarte komedien 'Parasite', som handler om klasseskille i landet.

  X02520
  Foto: STEPHANE MAHE / Reuters