Joner: Angrer ikke på Listhaug-utspill

Kristoffer Joner endte midt i stormen da han startet kampanje på nettet mot Sylvi Listhaug og hennes asylpolitikk. Selv turte han ikke å lese kommentarfeltene da det stormet som verst, men sier i kveldens Lindmo på NRK at han ville gjort det samme igjen.

Kristoffer Joner havnet i en voldsom debatt da han la ut en Facebook-melding om Sylvi Listhaug samtidig som han var og NOAS var koblet sammen av et reklamebyrå.

ANGRER IKKE: Kristoffer Joner forteller i Lindmo at han ikke angrer utspillet mot Sylvi Listhaug.

Kristoffer Joner logget seg på Facebook for første gang og la ut en status og Norges asylpolitikk og Sylvi Listhaug. Det han ikke fortalte var at han og NOAS var blitt koblet sammen av et reklamebyrå. Det endte med en voldsom debatt, mange meldinger og også masse støtte til NOAS som samlet inn nesten tre millioner kroner på denne måten.

– Jeg ville gjort det samme igjen, sier Kristoffer Joner i kveldens Lindmo.

Massiv støtte

På sin status på Facebook oppfordret Joner folk til å gi penger til større for NOAS, Norsk Organisasjon for asylsøkere. Og effekten lot ikke vente på seg.

Ann-Magritt Austenå i NOAS kunne fortelle at organisasjonen fikk nesten tre millioner kroner etter utspillet til Joner.

Les også: Sylvi Listhaug: – En massiv kampanje for å sverte meg

Sylvi Listhaug, innvandringsminister reagerte sterkt på at hennes navn var blitt brukt til en innsamling på denne måten. Og at han ikke hadde oppgitt at det var en kamerat av ham som jobbet i et reklamebyrå som hadde koblet NOAS og Joner. Joner på sin side understreket at han bare hadde fått hjelp til kontakten med NOAS og at budskapet var utformet av ham selv.

Lindmo og Joner

ORKET IKKE: Joner som gjest hos Anne Lindmo forteller at han ikke orket å åpne kommentarfeltene.

Foto: Julia Naglestadi / NRK

Orket ikke lese kommentarene

I kveldens Lindmo forteller Kristoffer Joner at han ikke turte eller orket å lese kommentarene på nettet om denne saken. Men at han hadde gjort nøyaktig det samme i dag. Han angrer ikke.

Kulturstrøm

 • Magne Furuholmen om A-ha

  A-ha skal på nytt ut på turné, ni år etter at de la ut på sin avskjedsturné og annonserte at de la bandet på hylla. I «Ukeslutt» på P2 forteller Magne Furuholmen at selv om de var enige om å legge opp da, har de blitt hentet inn av sin egen historie.

 • 300.000 besøkte bokmessen

  Bokmessen i Frankfurt, hvor Norge har vært æresgjest, er over. Opp mot 300.000 besøkende var innom i løpet av de fem dagene den varte. Norge har brukt 51 millioner kroner på å promotere norsk litteratur på messen. Litteraturfesten ble avsluttet med en fotballkamp mellom norske og tyske forfattere, en kamp Norge dessverre tapte 5–3 (NTB).

 • Bilal til Grenseløsfestivalen

  Stjernekamp-finalisten Bilal Saab kommer til Grenseløsfestivalen i Kirkenes neste år med bandet sitt Northkid. 20-åringen er det første navnet som slippes for neste års festival, skriver iFinnmark.

  Bilal Saab: Torna a Surriento
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK