NRK Meny
Normal

Joner i ny Hollywood-rolle

Det blir ny Hollywood-rolle for den norske skuespilleren Kristoffer Joner. Denne gangen skal han spille en mann som høster blod til en tolv år gammel vampyr.

Hjelper vampyrbarn

Kristoffer Joner skal hjelpe et vampyrbarn i sin nye TV-serie

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Skuespilleren Kristoffer Joner er igjen på rollelisten til en ny amerikansk produksjon. Akkurat nå filmer han i Canada. Det blir en amerikansk grøsser-serie som skal gå på TV.

Etter at han hadde en liten rolle i den Oscar-vinnende «The Revenant» med Leonardo DiCaprio i hovedrollen, hentes han altså igjen til USA.

Kristoffer joner

Kristoffer Joner skal spille i ny TV-serie

Foto: Andrew Medichini / Ap

Denne gangen spiller han en av hovedrollene i TV-serien «La den rette komme inn», melder Hollywood Reporter. Serien er et grøsser-drama og Joner spiller rollen som Matheus Volk, som sørger for blod til en tolv år gammel vampyr.

Hjelper vampyrbarn

Matheus Volk, som er rollefiguren Joner spiller, har holdt på med blodinnhøsting i ti år og begynner å bli lei. Volk har alltid befunnet seg et skritt foran politiet, men nå blir han uforsiktig. Tv-serien er basert på et svenskt grøsser-drama fra 2008.

Det var filmregissør Tomas Alfredson som laget den svenske filmen i 2008. Filmen fikk mange priser både i Sverige og i utlandet. Og den baserer seg på boken skrevet av John Ajvide Lindqvist.

Både boken og filmen handler om en tolvåring som blir plaget og mobbet og som utvikler et vennskap med et vampyrbarn. Det er her Kristoffer Joner kommer inn som vampyrbarnet Elis beskytter. Den amerikanske versjonen kommer til å basere seg mer på boken enn på den svenske filmen.

Med Leonardo DiCaprio

Kristoffer Joner spilte sist i film sammen med Leonardo DiCaprio , men opplevde at Hollywood-innspillingen var alt annet enn glamorøs. Hele film-teamet tilbragte et halvt år i Canada for å spille inn «The Revenant». Og sammen med Leonardo Di Caprio slo de tiden ihjel ved å spille brettspill og biljard.

Joner startet karrieren sin på Rogaland Teaters barneteater som 14-åring. Han har spilt i NRK serien «Offshore» og filmer som «Detektor», «Mongoland», «Villmark» og «Naboer» som han vant Amadaprisen for. De siste årene har han spilt i «Doktor Proktors prompepulver» og «Død Snø».

Sesongpremiere. Anne Lindmo i godt selskap med et stort publikum, levende musikk og aktuelle gjester. (1:14)

Kristoffer Joner snakket om hvilke triks han bruker når han spiller inn film hos Anne Lindmo.

Kulturstrøm

 • Utseld Guns N' Roses-konsert

  Torsdag spelar Guns N' Roses comeback-konsert for eit utseld Valle Hovin, skriv NTB. Etter mange år med uvenskap og trøbbel, har det famøse bandet funne saman igjen. I 2012 var gitarist Slash gjest hos NRKs Ole Torp. Då var han ikkje så gira på å snakke om fortida:

  Gitarist Slash var torsdag gjest i Aktuelt hos Ole Torp. Se hele intervjuet her.
 • Står Cardi B for årets video?

  MTV har presentert lista over dei nominerte til årets musikkvideo-prisutdeling, ifølgje Paper magazine. Rapstjerna Cardi B og ekteparet Beyoncé/Jay-Z (The Carters) leiar med flest nominasjonar. I kategorien årets video er følgjande nominert: Cardi B, Camila Cabello, Bruno Mars, Ariana Grande, The Carters, Childish Gambino og Drake. Les om kvifor Childish Gambinos musikkvideo skaka verda tidlegare i år.

  Cardi B
  Foto: Evan Agostini / AP