Joner i ny Hollywood-rolle

Det blir ny Hollywood-rolle for den norske skuespilleren Kristoffer Joner. Denne gangen skal han spille en mann som høster blod til en tolv år gammel vampyr.

Hjelper vampyrbarn

Kristoffer Joner skal hjelpe et vampyrbarn i sin nye TV-serie

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Skuespilleren Kristoffer Joner er igjen på rollelisten til en ny amerikansk produksjon. Akkurat nå filmer han i Canada. Det blir en amerikansk grøsser-serie som skal gå på TV.

Etter at han hadde en liten rolle i den Oscar-vinnende «The Revenant» med Leonardo DiCaprio i hovedrollen, hentes han altså igjen til USA.

Kristoffer joner

Kristoffer Joner skal spille i ny TV-serie

Foto: Andrew Medichini / Ap

Denne gangen spiller han en av hovedrollene i TV-serien «La den rette komme inn», melder Hollywood Reporter. Serien er et grøsser-drama og Joner spiller rollen som Matheus Volk, som sørger for blod til en tolv år gammel vampyr.

Hjelper vampyrbarn

Matheus Volk, som er rollefiguren Joner spiller, har holdt på med blodinnhøsting i ti år og begynner å bli lei. Volk har alltid befunnet seg et skritt foran politiet, men nå blir han uforsiktig. Tv-serien er basert på et svenskt grøsser-drama fra 2008.

Det var filmregissør Tomas Alfredson som laget den svenske filmen i 2008. Filmen fikk mange priser både i Sverige og i utlandet. Og den baserer seg på boken skrevet av John Ajvide Lindqvist.

Både boken og filmen handler om en tolvåring som blir plaget og mobbet og som utvikler et vennskap med et vampyrbarn. Det er her Kristoffer Joner kommer inn som vampyrbarnet Elis beskytter. Den amerikanske versjonen kommer til å basere seg mer på boken enn på den svenske filmen.

Med Leonardo DiCaprio

Kristoffer Joner spilte sist i film sammen med Leonardo DiCaprio , men opplevde at Hollywood-innspillingen var alt annet enn glamorøs. Hele film-teamet tilbragte et halvt år i Canada for å spille inn «The Revenant». Og sammen med Leonardo Di Caprio slo de tiden ihjel ved å spille brettspill og biljard.

Joner startet karrieren sin på Rogaland Teaters barneteater som 14-åring. Han har spilt i NRK serien «Offshore» og filmer som «Detektor», «Mongoland», «Villmark» og «Naboer» som han vant Amadaprisen for. De siste årene har han spilt i «Doktor Proktors prompepulver» og «Død Snø».

Sesongpremiere. Anne Lindmo i godt selskap med et stort publikum, levende musikk og aktuelle gjester. (1:14)

Kristoffer Joner snakket om hvilke triks han bruker når han spiller inn film hos Anne Lindmo.

Kulturstrøm

 • Julefenomenet fra Grünerløkka

  97 år gamle Alf Folmers debutvideo med julesangen «Jul på Løkka» har fått 30.000 visninger etter at den ble lagt ut på Facebook tirsdag kveld. Forfatter og forlegger Håvard Mossige har skrevet teksten.

  Jul på Løkka! God Jul! Del gjerne videre! Husk å trykke på HD knappen!

  Publisert av Alf Folmer Tirsdag 11. desember 2018
 • Fete riff og rocka jazz

  Hedvig Mollestad Trio er ute med sitt sjette album, «Smells Funny». Albumet har fått gode kritikker, selv om anmelderne er litt usikre på om de skal kalle det rocka jazz eller jazza rock. Nylig spilte de live i NRK Spillerom. Skru på lyden og unn deg en smakebit. Hele radioinnslaget hører du her.

 • Slik var kunståret 2018

  Maleriet av Sylvi Listhaug «Making a Martyr» er en av kunstverkene NRKs kunstkritiker Mona Pahle Bjerke trekker fram i sin oppsummering av hva som har skapt debatt og preget kunståret 2018. Mens utstillingen «Månen» på museet for moderne kunst utenfor København, Louisiana, er årets høydepunkt for NRKs kritiker, representerer det midlertidige 22. juli-minnesmerket den største skuffelsen.Bjerke beskriver minnesmerket som et dusjkabinett. Hele oppsummeringen av kunståret hører du her i Studio2 på P2.

  Maleri av Sylvi Listhaug i Studentkollektiv