Jon Stewart takket for seg

Etter 16 år tok en følelsesladd programleder farvel med programmet The Daily Show.

US-"THE-DAILY-SHOW-WITH-JON-STEWART"-#JONVOYAGE

SVÆRT POPULÆR: Jon Stewart, som har ledet The Daily Show i 16 år, tok avskjed med programmet natt til fredag.

Foto: Brad Barket / Afp

I 16 år har Jon Stewart ledet det populære komi- og satireprogrammet The Daily Show på kanalen Comedy Central i USA. Natt til fredag sa Stewart farvel som programleder og feiret det hele med en rekke kolleger som kan takke programmet for at de har blitt kjente.

Synd at han gir seg

Tekstforfatter og satiriker, Eirik Bergersen, som har vært tekstredaktør for programmet Anne-Kat, forteller til NRK at han synes det er trist at Jon Stewart nå gir seg.

Eirik Bergersen

STEWART HAR VÆRT VIKTIG: For tekstforfatter og satiriker Eirik Bergersen har Jon Stewart vært veldig viktig. Han synes det er trist at han nå gir seg på lufta.

Foto: Privat

– Jon Stewart har vært så flink i den jobben han har hatt. Han kastet seg inn i en veldig krevende sjanger. Programmet hans har nok vært med på å gjøre politikk enklere for særlig unge. Han har vært en meningsbærende figur, sier han.

Kan takke Stewart

The Daily Show har hatt en rekke korrespondenter i sine 16 år på lufta, og flere av disse kan takke Jon Stewart for at han har fått de fram i lyset. Skuespillere som Steve Carell og Ed Helms jobbet i programmet, før de senere virkelig slo igjennom i den amerikanske versjonen av The Office.

US-"THE-DAILY-SHOW-WITH-JON-STEWART"-#JONVOYAGE

SLUTT: Så å si alle de tidligere korrespondentene som hadde jobbet for John Stewart og The Daily Show dukket opp i avslutningsepisoden.

Foto: Brad Barket / Afp

Personer som Stephen Colbert, som etter sin jobb i sitt eget program The Colbert Report, har fått den ettertraktede jobben som arvtager for David Letterman i The Late Show, og John Oliver som nå jobber i sitt program Last Week Tonight with John Oliver har også vært viktige figurer i The Daily Show.

Ble feiret

Kortene har blitt holdt tett til brystet om hva som skulle skje i den aller siste episoden Jon Stewart skulle lede, men i natt fikk alle være med på feiringen. Så å si alle de tidligere korrespondentene dukket opp i den timelange avskjedsepisoden for å takke sin tidligere sjef.

Det var en rørt Stewart seerne fikk se da Stephen Colbert takket han for det han hadde gjort.

– Vi er alle blitt bedre, fordi vi fikk se det du gjorde. Vi er bedre mennesker for å ha kjent deg. Du er en stor kunstner og en god mann, sa Colbert til en synlig berørt Stewart.

I september senere i år vil Trevor Noah ta over programlederrollen.

Jon Stewart har intervjuet en rekke kjente mennesker i sin tid som programledere, her i samtale med president Barack Obama

Hele Jon Stewarts siste The Daily Show-episode kan nå ses på Comedy Central sine egne nettsider.

Kulturstrøm