NRK Meny
Normal

Jon Almaas slutter i «Nytt på nytt»

Jon Almaas (49) har ledet NRKs store flaggskip i 17 år. Nå overtar Bård Tufte Johansen programlederposten, og Almaas går til TVNorge.

Nytt på nytt

FORSVINNER: Jon Almaas har vært fast inventar på NRK 1 de siste 17 årene. Nå blir han erstattet.

Foto: Anne Liv Ekroll / Anne Liv Ekroll, NRK

Det er komiker Bård Tufte Johansen (47) som skal ta over. Det var Se og Hør som meldte nyheten først.

Etter 17 år sier Jon Almaas takk for seg som programleder i «Nytt på nytt». Siste arbeidsdag i NRK blir 2. desember.

Jon Almaas har vært med fra aller første sending av «Nytt på nytt» i 1999. Det er med blandede følelser programlederen slutter:

– Det er ikke med lett hjerte jeg nå har bestemt meg for å forlate NRK. NRK har vært hele mitt voksne arbeidsliv, og det er en arbeidsplass og en institusjon jeg er ekstremt glad i. Jeg er utrolig stolt av det mine gode kolleger og jeg har fått til gjennom 17 år med «Nytt på Nytt», men nå føler jeg tiden er inne for å prøve noe annet og nytt, sier Jon Almaas.

Ifølge prosjektleder for programmet, Guri Skavlan, er ikke Almaas tilgjengelig for ytterligere kommentarer i dag.

Bård Tufte Johansen

NY PROGRAMLEDER: Bård Tufte Johansen er Nytt på nytts nye programleder. Johansen var vikar for Almaas i 2011, og sammenlignet det med å være konge.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Går til TVNorge

Charlo Halvorsen

ØNSKER LYKKE TIL: – Jon har levert en fantastisk innsats som programleder for Nytt på nytt i mange år, og vi forstår at han har behov for andre omgivelser. Vi ønsker han bare masse lykke til videre, sier Charlo Halvorsen.

Foto: Kristian Rostad / NRK

«Nytt på nytt» har i mange år vært ankeret i fredagskveldens gullrekke med jevnlig over én million seere i uka. Programmet har vunnet fem Gullruten-priser og seks Komipriser. I tillegg har Jon Almaas vunnet tre Gullruten-priser for beste programleder.

– Det er naturligvis trist for oss at Jon slutter i NRK, sier underholdningsredaktør i NRK, Charlo Halvorsen.

– Hva er bakgrunnen for at han slutter?

– Det er vel mulig å snu det spørsmålet på hodet: Hvorfor har han holdt ut i 17 år? Det er ikke så rart at han ønsker å gjøre noe nytt. Det er sikkert noe han har følt litt på. Nå bød anledningen seg, og da hiver han seg utpå, sier Halvorsen.

– Hva legger du i «når anledningen byr seg»?

– Vi har prøvd å snakke ham fra å slutte. Men som sagt, etter 17 år, så er det helt naturlig at han ønsker å gjøre noe annet.

Charlo Halvorsen sier han ikke kjenner om Jon Almaas har andre prosjekter på gang.

Ifølge VG er det TVNorge som henter den populære programlederen.

– Vi mener alvor når vi sier at vi tar humor på alvor. Jon Almaas er en av landets aller mest folkekjære programledere, og det er utrolig gøy å kunne si at han nå er en del av vår humorstall, sier Eivind Landsverk, programdirektør i Discovery Networks, til avisa.

Første Nytt på nytt-sending

VIDEO. Se den aller første «Nytt på nytt»-sendinga.

Bård Tufte Johansen: – Katta ute av sekken

Underholdningsredaktøren Charlo Halvorsen bekrefter at Bård Tufte Johansen blir ny programleder.

– Han er kanskje, ved siden av Jon Almaas, den morsomste mannen i Norge for tiden, sier Halvorsen.

NRK har foreløpig ikke lykkes med å komme i kontakt med Bård Tufte Johansen, men komikeren skriver følgende på sine Facebook-side:

«Da er katta ute av sekken. Jeg fikk ikke jobben som rådmann i Hordaland, men en skikkelig utfordring dette tross alt. Da Zacharias(14) fikk høre jeg skulle lede Nytt på Nytt ble han først litt stolt så stille og alvorlig før han sa "Jon er veldig veldig flink da papp" Det har han rett i. Heldigvis er det en skikkelig proff gjeng der oppe og Jon skal gi meg sine beste råd.»

Bli med bak kulissene i Nytt på Nytt-redaksjonen, der Ingrid Gjessing Linhave er nytt medlem og lagleder. (Eller Inger Gjesing Lynhodet, som Jon Almaas og Knut Nærum kaller henne.)

VIDEO: Se den aller, aller første bakomfilmen fra «Nytt på nytt».

Jon Almaas fra "Direkte sexy" i 1998

ALMAAS FØR NYTT PÅ NYTT: Jon Almaas fra programmet «Direkte sexy».

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3