Hopp til innhold

Jon Almaas

Jon Almaas var mandagskveldens gjest i Stjerneklart.

Jon Almaas
Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Jon Almaas ble født den 29. august 1967 som sønn av arkitekt Øyvind Almaas og ernæringsfysiolog Elisabeth Helsing, som forresten startet ammehjelpen. Senere vokste han opp på Høvik i Bærum, i en storfamilie med storesøster Ingerid og to bonussøsken, etter at faren hadde giftet seg med legen Gro Nylander. Jon gikk på Rudolf Steiner-skolen på Hovseter i Oslo og senere på Stabekk videregående skole, der han tok eksamen i 1986. Allerede to år gammel fikk han være statist i et TV-program på NRK, takket være en onkel som jobbet som rekvisitør der. Sammen med moren og søsteren Ingerid spiste han pølser sittende på et gjerde.

Nytt på nytt

De første Nytt på nytt-programlederne.

Foto: Per Heimly

Etter videregående skole arbeidet Jon som gulvstøper i Selmer Furuholmen. Blant annet fikk han jobben med å støpe gulvet i Kredittkassens lokaler på Majorstuen. Men det var Jons store sorg at han aldri fikk kjøre gravemaskinen Case, som de andre på støpelaget fikk, bare den mer simple pukk-pakke-maskinen Hompetussa.

På begynnelsen av 90-tallet tok Jon utdanning i USA og ble bachelor i internasjonal business i 1992. Han tok også drama som sidefag. I 1994 ble han redaksjonsassistent i NRK TV på Marienlyst og jobbet blant annet med programmene ”Sommeråpent”, ”Penger på spill” og ”Toppen en time”. I 1995 dro han til Tromsø der han var produsent for ”Ja, takk, begge deler”, ”Krakk” og ”Helg i solnedgang”. Han bidro også som skuespiller i programmene.

Jon Almaas

Jon Almaas som programleder for Amandaprisutdelingen.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

I 1997 dro han tilbake til Marienlyst og var produsent for ”Go’ elg” og Newton i 2 år. I 1998 laget han de faste innslagene ”Hvor på kroppen” i samlivsprogrammene ”Direkte sexy” på NRK 2. I 1999 var han på audition for programlederrollen i ”Nytt på nytt”, etter at både Knut Nærum og Anne-Kat. Hærland var plukket ut til de øvrige rollene. Selv trodde han det hadde gått dårlig, men han fikk jobben og har vært stødig programleder siden.

I Gullruten ble han kåret til beste mannlige programleder to år på rad, nemlig i 2002 og 2003. Han har også vært programleder for en rekke TV-show, fra årskavalkader til Amandaprisutdeling. Han har gitt ut tre bøker på 6 år og er medlem av brødrene Auklands langløpslag på ski. Han bor på Vinderen i Oslo sammen med samboer Ellen og to barn, Aksel på seks og Liv på tre år.

Stjerneklart med Jon Almaas mandag 20.10.08 kl. 22.05 på NRK P1

Kulturstrøm

  • Samisk Netflix-film på topp ti i 71 land

    Loga sámegillii.

    Den samiske Netflix-filmen «Stjålet» er allerede etter få dager blitt tidenes samiske kommersielle filmsuksess.

    Filmen er på topp ti-lista over mest sette filmer i 71 land, blant annet i USA, Canada, Storbritannia, Norge og Sverige.

    Det opplyser regissør Elle Marja Eira på sin Facebook-side.

    Handlingen i thrillerfilmen er i et reindriftsmiljø i Nord-Sverige. Filmen ble sluppet internasjonalt på fredag.

    Filmen er laget etter Ann-Helén Laestadius sin kritikerroste roman «Stjålet».

    Spent gjeng på tur til førvisning av Netflix-filmen "Stjålet" i Kiruna, april 2024
    Foto: Wenche Marie Hætta / NRK
  • «Ringenes Herre» blir 15 timar lang opera

    Fantasyklassikaren «Ringenes Herre» av J.R.R. Tolkien blir opera for første gong. Det melder Sveriges Radio.

    Det er den britiske komponisten Paul Corfield Godfrey som skriv musikken. Innspelinga av musikken har allereie starta av nasjonaloperaen i Wales, og skal sleppast i 2025.

    Operaen blir delt inn i fleire framsyningar, på til saman 15 timar og 30 kapittel.

  • Kadetten avlyser også 2024-festivalen

    Festivalen Kadetten i Sandvika, som kaller seg Norges største hiphopfestival, avlyser årets utgave.

    «Det er med tungt hjerte at vi må meddele at Kadetten 2024 er avlyst», står det på festivalens Instagram-side , og gjengitt av YLTV.

    «Det er utrolig leit, vi var overbevist da vi relanserte festivalen i år at situasjonen og markedet hadde snudd – sånn ble det ikke. Kombinasjonen av vesentlig høyere priser på alt av artister i sjangeren, usikre og innstilte turnéplaner, høyere kostnader og mindre kjøpekraft blant vårt publikum gjør at vi ikke ser det mulig å gjennomføre festivalen i år», står det om årsaken til avlysningen.

    Ifølge Instagram-posten vil kjøpte billetter refunderes automatisk.

    Kadettenfestivalen ble avlyst også i 2023.

    Cezinando på Kadetten 2022
    Foto: Eskil Olaf Vestre / NRK P3