Jon Almaas

Jon Almaas var mandagskveldens gjest i Stjerneklart.

Jon Almaas
Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Jon Almaas ble født den 29. august 1967 som sønn av arkitekt Øyvind Almaas og ernæringsfysiolog Elisabeth Helsing, som forresten startet ammehjelpen. Senere vokste han opp på Høvik i Bærum, i en storfamilie med storesøster Ingerid og to bonussøsken, etter at faren hadde giftet seg med legen Gro Nylander. Jon gikk på Rudolf Steiner-skolen på Hovseter i Oslo og senere på Stabekk videregående skole, der han tok eksamen i 1986. Allerede to år gammel fikk han være statist i et TV-program på NRK, takket være en onkel som jobbet som rekvisitør der. Sammen med moren og søsteren Ingerid spiste han pølser sittende på et gjerde.

Nytt på nytt

De første Nytt på nytt-programlederne.

Foto: Per Heimly

Etter videregående skole arbeidet Jon som gulvstøper i Selmer Furuholmen. Blant annet fikk han jobben med å støpe gulvet i Kredittkassens lokaler på Majorstuen. Men det var Jons store sorg at han aldri fikk kjøre gravemaskinen Case, som de andre på støpelaget fikk, bare den mer simple pukk-pakke-maskinen Hompetussa.

På begynnelsen av 90-tallet tok Jon utdanning i USA og ble bachelor i internasjonal business i 1992. Han tok også drama som sidefag. I 1994 ble han redaksjonsassistent i NRK TV på Marienlyst og jobbet blant annet med programmene ”Sommeråpent”, ”Penger på spill” og ”Toppen en time”. I 1995 dro han til Tromsø der han var produsent for ”Ja, takk, begge deler”, ”Krakk” og ”Helg i solnedgang”. Han bidro også som skuespiller i programmene.

Jon Almaas

Jon Almaas som programleder for Amandaprisutdelingen.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

I 1997 dro han tilbake til Marienlyst og var produsent for ”Go’ elg” og Newton i 2 år. I 1998 laget han de faste innslagene ”Hvor på kroppen” i samlivsprogrammene ”Direkte sexy” på NRK 2. I 1999 var han på audition for programlederrollen i ”Nytt på nytt”, etter at både Knut Nærum og Anne-Kat. Hærland var plukket ut til de øvrige rollene. Selv trodde han det hadde gått dårlig, men han fikk jobben og har vært stødig programleder siden.

I Gullruten ble han kåret til beste mannlige programleder to år på rad, nemlig i 2002 og 2003. Han har også vært programleder for en rekke TV-show, fra årskavalkader til Amandaprisutdeling. Han har gitt ut tre bøker på 6 år og er medlem av brødrene Auklands langløpslag på ski. Han bor på Vinderen i Oslo sammen med samboer Ellen og to barn, Aksel på seks og Liv på tre år.

Stjerneklart med Jon Almaas mandag 20.10.08 kl. 22.05 på NRK P1

Kulturstrøm

  • Krev erstatning etter Black Box-sak

    Pia Maria Roll, Hanan Bennamar og Sara Baban krev erstatning på minst 50.000 kroner kvar i ein klage på politiet og påtalemyndigheitas behandling av saka der dei vart melde til politiet av justisministerens sambuar, Laila Bertheussen.

  • Frithjof Jacobsen i ny jobb

    Tidligere VG-kommentator Frithjof Jacobsen har fått ny jobb i produksjonsselskapet Monster, melder Medier24. I januar i år måtte Jacobsen slutte som politisk kommentator i VG, for å innlede et forhold til AP-politiker Jette Christensen.

    Frithjof Jacobsen.
    Foto: NRK