Hopp til innhold

Angelina Jolie fordømmer brenning av Koranen

Video UNHCR-ambassadør Angelina Jolie om flommen i Pakistan

Under en pressekonferanse i Islamabad onsdag ettermiddag, svarte Angelina Jolie et uforbeholdent «ja» på spørsmål om hun fordømmer et nylig framsatt forslag fra en amerikansk menighet om å brenne Koranen.

– Selvsagt. Jeg har knapt ord for å beskrive en slik handling, sa en beveget Jolie til det oppmøtte pressekorpset.

Den populære skuespilleren har vært FN-ambassadør i snart ti år, og befinner seg for tiden i Pakistan for å besøke flomofrene.

Under dagens pressekonferanse, benyttet hun anledningen til å minne om situasjonen til de afghanske flyktningene i Pakistan.

– Vi må ikke glemme dem. Mange afghanske flyktninger bor i områder som er fullstendig ødelagt. Det er ytterst viktig at de som skal gjenreise området ikke utnytter situasjonen, og jager afghanerne vekk fra jorden, sa Jolie.

– Sikker på at folk kommer til å støtte flomofrene

Norske hjelpeorganisasjoner som jobber med ettervirkningene av flomkatastrofen, har kritisert nordmenn for å utvise liten givervilje overfor flomofrene.

Tidligere i sommer fortalte Jolie til ITN News at hun følte seg sikker på at amerikanere kom til å støtte flomofrene økonomisk så snart de fikk rede på hvilken giverkanal de burde benytte seg av.

Også i Norge tyder ting på at ikke alle har visst hvordan de bør gå frem for å støtte flomofrene på best mulig måte.

Selv har Jolie donert rundt 650 000 kroner til hjelpearbeidet i forbindelse med flomkatastrofen i Pakistan.

35-åringen ga det tidoblede beløpet til landet i fjor, den gang for å hjelpe pakistanere på flukt fra Taliban.

Angelina Jolie besøker afghanske flyktninger i Pakistan

Angelina Jolie under et besøk hos afghanske flyktninger i Pakistan i dag.

Foto: Jason Tanner / Ap

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober