NRK Meny
Normal

Johnnys irske fotspor

Norgesvennen Johnny Logan sier det er som å være hjemme når han besøker Norge. Nitimen møtte ham på en irsk pub for en prat om hans siste CD "An Irishman in America".

Johnny Logan

Johnny Logan ved siden av maleriet av seg selv.

Foto: Pål Thoresen / NRK

hør innslaget her

Johnny Logan ler godt når han ser maleriet av seg selv på Ferryman pub i Oslo.

- Jeg ser ut som en yngre utgave av tanta mi, sier han.

Han er på en snarvisitt for å prate om sin nye plate, som tar opp tråden etter "The Irish connection" som solgte over 75.000 i Norge alene.

Med familien

Logan har gravd dypt i det irske "pubreportoaret", men også gitt plass til coverversjoner av The Band, Janis Joplin og Woody Guthrie.

Han har med seg sine tre sønner på sin nye plate.

- Jeg ville at vi skulle gjøre noe sammen, noe vi kunne se tilbake på, mye fordi min far og jeg aldri rakk det, sier Logan.

Resultatet kan du høre på tittelsporet "An Irishman in America", der hele koret består av familien Logan.

Gode gamle dager

Selv om intervjuet skulle dreie seg om hva han sysler med nå, sitter minnene fra Melodi Grand Prix-tiden fortsatt sterkt i.

- Jahn Teigen hadde flotte fester, aldri mangel på noe som helst, sier Logan og blir en anelse blank i øynene.

Kulturstrøm

  • Sjeldent intervju med Ferrante

    I et sjeldent intervju forklarer forfatteren bak navnet Elena Ferrante tankene bak sitt forfatterskap og om den medievirkeligheten vi befinner oss i. Les hele intervjuet hos LA Times. Ferrante er mest kjent for sine fire bøker utgitt i Italia 2011–14, der en aldrende Elena Greco kronologisk beskriver sin oppvekst i Napoli med venninnen Lila.

  • Oftebro fekk brannskadar i andletet

    Skodespelar Jakob Oftebro fekk brannskadar i andletet då han fekk alvorlege brannskadar i Stockholm sist helg, melder VG. Det skjedde i samband med innspelinga av ei scene av TV-serien «Hamilton» der demonstrantar kasta brannbomber.