NRK Meny
Normal

John Lennon gjenoppstår i reklame

Yoko Ono har gitt tillatelse til at Lennon medvirker i amerikansk reklame, 28 år etter sin død.

Yoko Ono og John Lennon

Yoko Ono og John Lennon avbildet i 1972.

Foto: AP

Ved hjelp av digital teknologi opptrer Lennon i en TV-reklame for kampanjen One Laptop per Child.

Besøk organisasjonens hjemmeside

- Forestill deg at hvert barn, uansett hvor i verden de befinner seg, kan få tilgang til et univers av kunnskap. De ville få sjansen til å lære, drømme og oppnå alt det kan ønske seg, sier Lennon i reklamen.

Deretter viser reklamen Lennons ansikt, mens han sier:

- Du kan gi et barn en ”laptop”. Du kan forandre verden.

Se videoen her!

Designet for barn

Den danske avisen Politiken skriver i sin nettutgave at Yoko Ono har godkjent bruken av Lennon i reklamen, som blant annet kan sees på YouTube.

Kampanjen One Laptop per Child tar sikte på å gi barn i utviklingsland adgang til en spesialdesignet bærbar datamaskin utviklet av den amerikanske organisasjonen. Datamaskinen kan drives av solenergi, er designet for små barnehender, og veier 1,5 kilo. Den er robust og uten sprekker som vann eller sand kan trenge inn i.

Prosjektet tar sikte på å utvikle undervisningen for barn i utviklingsland i en men involverende og engasjerende. Datamaskinene koster omtrent 199 dollar.

John Lennon ble skutt av en sinnsforvirret mann desember 1980, mens han og Yoko Ono ankom sitt hjem i Dakota-bygningen i New York.

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz