John Lennon gjenoppstår i reklame

Yoko Ono har gitt tillatelse til at Lennon medvirker i amerikansk reklame, 28 år etter sin død.

Yoko Ono og John Lennon

Yoko Ono og John Lennon avbildet i 1972.

Foto: AP

Ved hjelp av digital teknologi opptrer Lennon i en TV-reklame for kampanjen One Laptop per Child.

Besøk organisasjonens hjemmeside

- Forestill deg at hvert barn, uansett hvor i verden de befinner seg, kan få tilgang til et univers av kunnskap. De ville få sjansen til å lære, drømme og oppnå alt det kan ønske seg, sier Lennon i reklamen.

Deretter viser reklamen Lennons ansikt, mens han sier:

- Du kan gi et barn en ”laptop”. Du kan forandre verden.

Se videoen her!

Designet for barn

Den danske avisen Politiken skriver i sin nettutgave at Yoko Ono har godkjent bruken av Lennon i reklamen, som blant annet kan sees på YouTube.

Kampanjen One Laptop per Child tar sikte på å gi barn i utviklingsland adgang til en spesialdesignet bærbar datamaskin utviklet av den amerikanske organisasjonen. Datamaskinen kan drives av solenergi, er designet for små barnehender, og veier 1,5 kilo. Den er robust og uten sprekker som vann eller sand kan trenge inn i.

Prosjektet tar sikte på å utvikle undervisningen for barn i utviklingsland i en men involverende og engasjerende. Datamaskinene koster omtrent 199 dollar.

John Lennon ble skutt av en sinnsforvirret mann desember 1980, mens han og Yoko Ono ankom sitt hjem i Dakota-bygningen i New York.

Kulturstrøm

 • Janelle Monáe signerer filmavtale

  Sangeren, låtskriveren, rapperen og skuespilleren Janelle Monáe har inngått en avtale med Universal Pictures gjennom sitt eget selskap Wondaland Pictures. De to selskapene vil fokusere på «underrepresenterte stemmer og banebrytende perspektiver», skriver Pitchfork.

  Janelle Monáe på Øyafestivalen
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Ingen Bokhandlerpris til nynorsk

  Bokhandlerprisen har aldri gått til en nynorskforfatter. Alle de ti nominerte bøkene i år er skrevet på bokmål. I dag er det 37. gang prisen deles ut. – Dette vitner om ignoranse, sier Frode Grytten til Dagsavisen. Forfatteren fra Odda var nominert for to år siden. – Diskrimineringen og marginaliseringen av nynorsk finnes ennå, og gir seg utslag som dette, uttaler han. Bokhandlerprisen går til en av årets skjønnlitterære bøker.

  Forfatter Frode Grytten hjemme i Odda.
  Foto: Anders Malm / NRK
 • Takket seg selv for innsatsen

  Rapperen Snoop Dogg fikk sin stjerne på Hollywood Walk of Fame i går kveld, og benyttet anledningen til å takke seg selv. – Jeg vil takke meg for å ha hatt tro på meg selv, og for å ha jobbet så hardt alle disse årene. Jeg takker meg fordi jeg alltid prøver å gi mer enn jeg får og gjøre mer rett enn galt. Jeg vil takke meg selv for alltid å være meg selv, sa han under seremonien, ifølge Reuters. Snoop Dog takket også rapmogul Dr.Dre for å ha gitt han muligheten til å gi ut musikken sin. – Han hadde tro på meg, og så ikke ned på meg.

  Snoop Dog får Hollywood-stjerne
  Foto: VALERIE MACON / AFP/Scanpix