Hopp til innhold

John Lennon gjenoppstår i reklame

Yoko Ono har gitt tillatelse til at Lennon medvirker i amerikansk reklame, 28 år etter sin død.

Yoko Ono og John Lennon

Yoko Ono og John Lennon avbildet i 1972.

Foto: AP

Ved hjelp av digital teknologi opptrer Lennon i en TV-reklame for kampanjen One Laptop per Child.

Besøk organisasjonens hjemmeside

- Forestill deg at hvert barn, uansett hvor i verden de befinner seg, kan få tilgang til et univers av kunnskap. De ville få sjansen til å lære, drømme og oppnå alt det kan ønske seg, sier Lennon i reklamen.

Deretter viser reklamen Lennons ansikt, mens han sier:

- Du kan gi et barn en ”laptop”. Du kan forandre verden.

Se videoen her!

Designet for barn

Den danske avisen Politiken skriver i sin nettutgave at Yoko Ono har godkjent bruken av Lennon i reklamen, som blant annet kan sees på YouTube.

Kampanjen One Laptop per Child tar sikte på å gi barn i utviklingsland adgang til en spesialdesignet bærbar datamaskin utviklet av den amerikanske organisasjonen. Datamaskinen kan drives av solenergi, er designet for små barnehender, og veier 1,5 kilo. Den er robust og uten sprekker som vann eller sand kan trenge inn i.

Prosjektet tar sikte på å utvikle undervisningen for barn i utviklingsland i en men involverende og engasjerende. Datamaskinene koster omtrent 199 dollar.

John Lennon ble skutt av en sinnsforvirret mann desember 1980, mens han og Yoko Ono ankom sitt hjem i Dakota-bygningen i New York.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.