NRK Meny
Normal

John Lennon er melkebonde

John Lennon har slått seg ned på en bondegård noen mil fra New York og driver med melkekyr.

John Lennon

John Lennon bor i Delaware County, nordvest for New York, i følge Vanity Fair.

Foto: AP Photo/File

John Lennon

John Lennon slik Vanity Fair forestiller seg ham som 70-åring i 2010.

Foto: Faksimile Vanity Fair

Den 9. oktober er hans fødselsdag, og på denne dagen i år ville John Lennon fylt 70, dersom han hadde fått leve, men som historien faktisk viser ble han i skutt av Mark David Chapman den 8. desember 1980.

Det er imidlertid underholdende å få vite hvordan det ville gått om så ikke hadde skjedd.

Kontrafaktisk

Gjennom en kontrafaktisk artikkel fra magasinet Vanity Fair får vi nå vite at John Lennon i 1983 skilte seg fra Yoko Ono og siden har hatt forhold til en rekke kjente kvinner som Carly Simon og Grace Jones, for å nevne et par. I dag er han sammen med Katja Auermann, ei ung budeie på melkefarmen hans.

Yoko Ono og John Lennon i 1968 sammen med sønnen Julian

Yoko Ono og John Lennon i 1968 sammen med sønnen Julian.

Foto: AP

Arrene er fortsatt tydelige på mannen som Vanity Fair «møter», nesten 30 år etter at han ble skutt. Et medisinsk team på Roosevelt Hospital klarte å lappe ham sammen, men til tross for fire plastiske operasjoner og et intensivt rehabiliteringsprogram, kan man fortsatt se ham som en merket mann.

Han er fortatt langhåret, men langt gråere i manken og har slått seg ned i Delaware County, nordvest for New York, på farmen han kjøpte sammen med Yoko Ono i 1978. Reporteren til Vanity Fair er der for å intervjue ham, blant annet om markeringen av 40 årsjubileet til Plastic Ono Band og de kommende, svært etterlengtede konsertene.

Lennon ler av den åpenbart kommersielle opportunismen som ligger bak hele greia.

- Bare lureri

The Beatles i 1960

The Beatles, her i 1960, gjenoppstod og ga ut et nytt album i 1987.

Foto: HO / REUTERS

- Hør her, hver måned er det et eller annet jubileum for noe som et plateselskap kan pakke inn på en ny måte og re-digitalisere-nanofisere-retrofisere til luksus-pris. ”Her er 47-års-jubileumsutgaven av den alternative innspillingen av «From me to you«, med John Lennon på sologitar, fordi George (Harrison) måtte på do. Forhåndsbestill på iTunes nå! Det er bare lureri, men en briliant måte å opprettholde mitt levesett, sier liksom Lennon, blant annet – i det lange intervjuet.

Han sparker i øst og vest, og kommenterer blant annet Bob Dylans såkalte «Never ending tour».

- Det er søppel! De har tatt gitaren fra ham og plassert et piano foran ham, som en gåstol.

Sjøl forteller han at han er nervøs for å gå på scenen, men ikke for å igjen møte sin ekskone, Yoko Ono.

Plastic Ono Band

Yoko Ono

Yoko Ono i 2010, skal gjenskape «John Lennon/Plastic Ono Band».

Foto: Jason Kempin / Afp

Sammen med henne vil han og en ny versjon av Plastic Ono Band gjøre seks konserter på Brooklyn Academy of Music. Bandet vil bestå av originalmedlemmene Ringo Starr og Klaus Voormann, som spilte trommer og bass, i tillegg til Sean Lennon – John og Yokos sønn, og Mark Ronson og Cynthia Hopkins.

Under begivenheten vil bandet spille debutalbumet «John Lennon/ Plastic Ono Band» fra start til slutt.

Videre får vi blant annet vite at John Lennon ble amerikansk statsborger, ble republikaner og faktisk stemte på Ronald Reagan under presidentvalget i 1984. Noe som førte til opprør blant Beatles-fans over hele verden og et offentlig brev med tittelen «Dear John» på forsiden av Rolling Stone Magazine.

Paul McCartney i år 2000

Paul McCartney i år 2000, året før han og John Lennon i følge Vanity Fairs historie igjen ble venner.

Foto: JIM COOPER / AP

Han kom imidlertid senere på andre tanker politisk sett og ramlet inn i en periode med kokainmisbruk. Han og resten av The Beatles ble gjenforent og spilte som siste band ut på Live Aid-konserten en heller dårlig versjon av «All You Need Is Love». De ga i 1987 ut albumet «Everest», som var den første Beatles-plata siden «Let it be».

Ble venner igjen

Men det kunne ikke vare, med gamle konflikter som stadig blusset opp igjen. Men i 2001, året med 11. september-angrepene og da George Harrison døde, gjorde John Lennon og Paul McCartney opp igjen og ble venner.

Det førte blant annet til en tre låters akustisk opptreden i Madison Square Garden med låtene «In My Life», «Hey Jude» og Johns solohit «Imagine», skal vi tro den underholdende artikkelen om hvordan det hele kunne gått.

Kulturstrøm

 • Utseld Guns N' Roses-konsert

  Torsdag spelar Guns N' Roses comeback-konsert for eit utseld Valle Hovin, skriv NTB. Etter mange år med uvenskap og trøbbel, har det famøse bandet funne saman igjen. I 2012 var gitarist Slash gjest hos NRKs Ole Torp. Då var han ikkje så gira på å snakke om fortida:

  Gitarist Slash var torsdag gjest i Aktuelt hos Ole Torp. Se hele intervjuet her.
 • Står Cardi B for årets video?

  MTV har presentert lista over dei nominerte til årets musikkvideo-prisutdeling, ifølgje Paper magazine. Rapstjerna Cardi B og ekteparet Beyoncé/Jay-Z (The Carters) leiar med flest nominasjonar. I kategorien årets video er følgjande nominert: Cardi B, Camila Cabello, Bruno Mars, Ariana Grande, The Carters, Childish Gambino og Drake. Les om kvifor Childish Gambinos musikkvideo skaka verda tidlegare i år.

  Cardi B
  Foto: Evan Agostini / AP